Confederaţia Interaliată a Ofiţerilor în Rezervă reprezintă interesele a peste 1.3 milioane de rezervişti din 34 de ţări participante din interiorul şi din afara NATO, fiind cea mai mare organizaţie a ofiţerilor rezervişti din lume.
AORR este membră din 2004 şi participă în mod constant, prin reprezentanţii săi, la evenimente sub egida CIOR.
Pentru consolidarea prezenței AORR în cadrul CIOR, col. (r) dr. Crăișor-Constantin Ioniță a participat la sesiunea virtuală a ședinței de pregătire a Congresului de Iarnă al CIOR (In-Between-Meeting/IBM4), 25 – 28 aprilie 2018, Academia Regală Sandhurst, Marea Britanie. De asemenea, în luna iunie a fost nominalizat col. (r) dr. Catalin STOIAN, ca punct de contact al AORR la sesiunea de apărare cibernetică a DEFSEC, iar AORR a obținut nominalizarea UNAp “Carol I” în lista de instituții de învățământ din proiectul de e-Learning al CIOR.
În perioada 21-26 mai 2018, AORR a întărit colaborarea cu Colegiul pentru Afaceri și Antreprenoriat din Ostrowiec Świętokrzyski și Institutul Central-European de Cercetare și Analiză Strategică (CIRSA), participând cu o delegație compusă din gl. lt. (r) dr. Dan Plăvițu, col. (r) dr. Crăișor-Constantin Ioniță și d-na Alba Iulia Catrinel Popescu la Conferința Internațională a Experților cu tema “Asymmetric Conflicts and Hybris Wars in the 21st Century”. Cu acest prilej, s-au semnat două Protocoale de colaborare între AORR și Colegiul pentru Afaceri și Antreprenoriat din Ostrowiec Świętokrzyski, respectiv CIRSA. În luna septembrie 2018, AORR a nominalizat pe col. (r) Stelian Rădulescu ca punct de contact în cadrul Comitetului CIMIC al CIOR.