Relații instituționale

Confederaţia Interaliată a Ofiţerilor în Rezervă (CIOR)

Confederaţia Interaliată a Ofiţerilor în Rezervă reprezintă interesele a peste 1.3 milioane de rezervişti din 34 de ţări participante din interiorul şi din afara NATO, fiind cea mai mare organizaţie a ofiţerilor rezervişti din lume. 

AORR este membră din 2004 şi participă în mod constant, prin reprezentanţii săi, la evenimente sub egida CIOR.

Pentru consolidarea prezenței AORR în cadrul CIOR, col. (r) dr. Crăișor-Constantin Ioniță a participat la sesiunea virtuală a ședinței de pregătire a Congresului de Iarnă al CIOR (In-Between-Meeting/IBM4), 25 – 28 aprilie 2018, Academia Regală Sandhurst, Marea Britanie. De asemenea, în luna iunie a fost nominalizat col. (r) dr. Catalin STOIAN, ca punct de contact al AORR la sesiunea de apărare cibernetică a DEFSEC, iar AORR a obținut nominalizarea UNAp “Carol I” în lista de instituții de învățământ din proiectul de e-Learning al CIOR.

În perioada 21-26 mai 2018, AORR a întărit colaborarea cu Colegiul pentru Afaceri și Antreprenoriat din Ostrowiec Świętokrzyski și Institutul Central-European de Cercetare și Analiză Strategică (CIRSA), participând cu o delegație compusă din gl. lt. (r) dr. Dan Plăvițu, col. (r) dr. Crăișor-Constantin Ioniță și d-na Alba Iulia Catrinel Popescu la Conferința Internațională a Experților cu tema “Asymmetric Conflicts and Hybris Wars in the 21st Century”. Cu acest prilej, s-au semnat două Protocoale de colaborare între AORR și Colegiul pentru Afaceri și Antreprenoriat din Ostrowiec Świętokrzyski, respectiv CIRSA. În luna septembrie 2018, AORR a nominalizat pe col. (r) Stelian Rădulescu ca punct de contact în cadrul Comitetului CIMIC al CIOR.

Forumul structurilor asociative în rezervă din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională

Parteneriatul dintre AORR și Forumul asociativ militar în rezervă se realizează în spiritul Protocolului de colaborare între structurile asociative în rezervă din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, din 5 iunie 2018. În înfăptuirea acestui protocol, Părțile sunt conștiente de răspunderile care le revin privind apărarea demnității și onoarei militare, având în vedere obiectivul statutar, principal al fiecăreia, de promovare a drepturilor şi intereselor membrilor proprii, stabilite de Constituţia României și de legile țării, animate de dorința de a contribui la realizarea unui consens cât mai larg la nivel național în sprijinul continuării proceselor de reformă în domeniile apărării și siguranței naționale, recunoscând importanța unui dialog constructiv în spiritul respectului reciproc și conform cu principiile și standardele europene.

L’Union Nationale des Organisations de Reservistes - Franţa (UNOR)

UNOR aduce laolaltă mai multe asociaţii ale ofiţerilor în rezervă din Franţa, la nivel naţional şi local, într-o structură asociativă cu o lungă istorie, începând din 1921. UNOR este un participant activ la politicile de apărare ale Franţei şi la viaţa socială, bucurându-se în acelaşi timp şi de o puternică integrare cu organizaţii similare din toată lumea.  

Institutul Central-European de Cercetare şi Analiză(CIRSA)

Institutul Central-European de Cercetare şi Analiză (Central European Institute of Research and Strategic Analysis – CIRSA) este un think-tank independent, fondat pentru a propaga şi a susţine dezvoltarea cercetării pe teme legate de funcţionarea statelor şi a relaţiilor internaţionale.

Colegiul polonez de Afaceri şi Antreprenoriat din Ostrowiec Świętokrzyski (WSBiP)

Colegiul de Afaceri şi Antreprenoriat urmăreşte să creeze cele mai bune condiţii de instruire datorită personalului academic de înaltă calificare, a bazei materiale moderne, implementării multor proiecte UE şi cercetărilor şi colaborărilor numeroase, la nivel naţional şi internaţional.

Prin implicarea în activităţi educaţionale, culturale şi sportive, precum şi prin adaptarea ofertei educaţionale la nevoile locale, Colegiul este într-o creştere constantă în oraşul său de origine, ajutând la depăşirea unora dintre problemele din zonă.

Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din Estonia (EROK)

Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din Estonia a fost fondată pe 22 iunie 1997 din iniţiativa participanţilor la primele două cursuri de formare a ofiţerilor în rezervă, ţinute la Şcoala de aplicaţie a Forţelor de Apărare din Meegomäe. Forţa mobilizatoare care i-a adus pe voluntari împreună a rezultat din preocuparea comună pentru siguranţa naţională a Estoniei şi din nevoia de îmbunătăţire a apărării naţionale.

Colaborarea dintre AORR şi EROK se bazează pe schimburi reciproce de informaţii, şi susţinere reciprocă, cu accent pe instruirea rezerviştilor şi participarea la evenimente CIOR.