MESAJUL ASOCIAȚIEI OFIȚERILOR ÎN REZERVĂ DIN ROMÂNIA (AORR) CU PRILEJUL ZILEI REZERVISTULUI MILITAR ȘI A ZILEI GENIȘTILOR MILITARI

Astăzi, 31 mai, este o zi de dublă semnificație și aniversare – îi celebrăm deopotrivă pe rezerviștii militari și pe geniștii militari.

Avem astfel un nou prilej de a sublinia și recunoaște, încă o dată, contribuția esențială a rezerviștilor în menținerea și consolidarea capacităților de apărare ale României. Rezerviștii noștri, cu o experiență vastă și cunoștințe valoroase acumulate de-a lungul carierei militare, rămân un pilon de stabilitate, sursă de inspirație și un exemplu de patriotism pentru tânăra generație. Deopotrivă, rezerviștii voluntari, prin dedicație și dorința de a-și alătura la calitatea de cetățean responsabil și valența de apărător al cetății, aduc un suflu nou și inovativ și entuziasmul specific.

Prin obiectivele statutare AORR și-a propus să constituie o punte de legătură dintre rezerviști, să faciliteze sinergia generațională, imbinarea experienței cu tinerețea și astfel să-și aducă contribuția la crearea unui corp al rezerviștiilor integrat și unitar. Un corp al rezerviștilor care prin angajament continuu și pregătire constantă să fie gata să răspundă ferm și eficient atunci când situația o cere. Și deopotrivă un corp al rezerviștilor care să asigure continuitatea tradițiilor militare și sprijinul activ al eforturile de modernizare și adaptare la noile provocări de securitate.

De asemenea, avem prilejul să-i onorăm și pe geniștii militari, a căror muncă neobosită și dedicată stă la baza succesului multor operațiuni militare și civile. Geniștii sunt aceia care, prin expertiza și abilitățile lor tehnice, asigură construirea și întreținerea infrastructurii critice, deminarea teritoriilor afectate de conflicte și protecția populației civile. Rolul lor vital în cadrul Forțelor Armate este o mărturie a profesionalismului și a sacrificiului de care dau dovadă zi de zi.

Ne aducem aminte cu pioșenie și recunoștință, de eroii geniști, care au căzut la datorie în apărarea țării noastre. Le păstrăm vie memoria și le cinstim curajul și sacrificiul etern. Ganduri de considerație și respect pentru geniștii în activitate care servesc astăzi patria cu devotament și care dau acestei specialități un profil distinct.

În numele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, transmitem un sincer mesaj de mulțumire tuturor rezerviștilor și geniștilor militari pentru dedicarea și eforturilelor necontenite.

Multumirile și aprecierile noastre și un gând de solidaritate și unitate, se îndreaptă și către colegii noștri rezerviști din toate structurile asociative din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Suntem mândri că suntem alături și reconfirmăm angajamentul AORR față de drepturile și interesele rezerviștilor, promovând totodată valorile și tradițiile care definesc spiritul militar românesc. Suntem și vom rămâne rămâne alături de toți cei care au ales să servească patria cu onoare și demnitate.

 

La mulți ani, tuturor rezerviștilor!
La mulți ani, Geniștilor militari!

 

PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI OFIȚERILOR ÎN REZERVĂ DIN ROMÂNIA
Gl.lt.(rtr.)Virgil BĂLĂCEANU

Despre Admin_DT 116 articole
AORR Cluj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*