COMUNICAT – Participarea la ședința de pregătire (IBM 4/4) a Congresului de Vară al CIOR

Participarea la ședința de pregătire (IBM 4/4) a Congresului de Vară al CIOR

  În perioada 09-11.05.2024, reprezentantul Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), gl.bg. (rtr) dr. Crăișor-Constantin IONIȚĂ, a participat online la lucrările celei de-a patra ședințe pregătitoare (In-Between-Meetings/IBM 4/4) organizată de echipa estoniană care asigură președinția CIOR și desfășurată în format hibrid – atât fizic în Hotelul Mövenpick din Tallinn, Estonia, cât și în mediul virtual, prin platforma Microsoft Teams.
Scopul principal al IBM4/4 l-a reprezentat pregătirea lucrărilor Congresului de Vară al CIOR 2024 (SC24) și a principalelor activități de anul acesta, agrearea “CIOR Strategic Planning Guide”, care va fi aprobat la Congresul de Vară, precum și informarea asociațiilor membre despre unele aspecte operaționale pentru predarea Președinției CIOR pe timpul Congresului de Vară către o echipă Nordică/daneză. Alte obiective au constat în: discutarea bugetului CIOR pentru 2023-2024 și 2014-2025, aspecte legate de implicarea CIOR în revitalizarea rezervei/forțelor de rezervă (R/RF) în operațiile conduse de NATO și managementul organizației.
Pe timpul desfășurării activității s-a pus un acces deosebit pe revederea/actualizarea documentelor IMS privind politica NATO pentru întrebuințarea forțelor de rezervă în operații din anul 2012 și rolul pe care CIOR ar trebui să-l joace in cadrul Grupului de lucru “Tiger Team” la nivelul IMS. De asemenea, un accent deosebit s-a pus pe recunoaşterea legalā a CIOR de cātre NATO si legea belgianā sub noua denumire “CIOR VZW” şi necesitatea reînscrierii tuturor asociaţiilor membre.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*