Protest al militarilor în rezervă și în retragere. Virgil Bălăceanu: Ne-a fost confiscat dreptul la actualizarea pensiilor militare de stat. Militarii sunt discriminați

Gl. (r) Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor Români în Rezervă, a vorbit despre protestul militarilor în rezervă și în retragere, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a reclamat că „militarii sunt discriminați”.

Virgil Bălăceanu, pe B1 TV, despre protestul militarilor în rezervă și în retragere

Întrebat despre miting, președintele AORR a spus: „În primul rând, legat de protest, și vă mulțumesc foarte mult că faceți cunoscut acest lucru întregii țări, vorbim nu numai de rezerviști, vorbim și de veteranii din teatrele de operații, ei sunt prezenți alături de noi, inclusiv cei răniți în teatrele de operații vor participa la acest miting, pentru că este o acțiune comună a diverselor asociații a corpului celor în rezervă și în retragere. Includem aici și o parte din sindicate, inclusiv Asociația națională a pensionarilor din penitenciare”.

Virgil Bălăceanu: Ne-a fost confiscat dreptul la actualizarea pensiilor militare de stat

„Este un efort mai larg, prin care încercăm, neavând până acum nicio soluție adecvată, ca să reparăm cel puțin un alt drept care ne-a fost confiscat. Ce ne-a fost confiscat? Un drept la actualizarea pensiilor militare de stat, pensiile militare de stat care nu sunt pensii speciale, dar, iată, noi a trebuit și trebuie să suportăm în continuare o asemenea înjosire, nu îi putem spune altfel, dar pensiile militare de stat sunt înghețate”, a continuat generalul.

„Ele nu se mai actualizează, ceea ce înseamnă o discriminare în condițiile în care pensiile din sistemul public au crescut nu cu cât și-ar fi dorit în mod îndreptățit pensionarii, dar în ultima perioadă asistăm la creșteri progresive prin creșterea punctului de pensie. Militarii sunt discriminați”, a mai spus Virgil Bălăceanu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*