Mesajul Asociației Ofițerilor în Rezervă din România pentru Ziua Forțelor Terestre

 

ȘEFULUI STATUTULUI MAJOR AL FORȚELOR TERESTRE
General-locotenent MARIN CIPRIAN

 

Domnule general,

Astăzi, 23 aprilie 2024, este o zi cu profunde semnificații de tradiție militară dublate de puternice reverberații creștine. Este ziua în care Forțele Terestre Române împlinesc 165 de ani de existență și, deopotrivă ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință – Patronul spiritual al militarilor din Forțele Terestre.

Un moment aniversar și deopotrivă de reflecție. Prilej de aducere aminte, pioșenie și recunoștință, față de eroii neamului nostru, care au căzut la datorie în apărarea țării noastre, majoritatea din rândurile Forțelor Terestre. Le păstrăm vie memoria și le cinstim curajul și sacrificiul etern.
Totodată, un prilej de considerație și respect pentru cei care astăzi servesc patria sub steagul Forțelor Terestre și care dau acestei categorii de forțe un profil distinct. O categorie de forțe care în ultimii ani a parcurs o etapă de modernizare și retehnologizare cu echipamente moderne conform celor mai înalte standarde internaționale. O categorie de forțe al cărei personal și-a probat pe deplin, inclusiv cu prețul suprem, profesionalismul și dedicația în misiunile internaționale desfășurate în diverse teatre de operații, în ultimele trei decenii. Demnitatea și curajul acestora merită și trebuie să fie întotdeauna răsplătite cu respectul și recunoștința întregii națiuni.

Aceste aspecte au consolidat reputația Forțelor Terestre ca fiind de elită, ferm angajate în asigurarea misiunilor încredințate, gata pentru apărarea țării și pentru a răspunde, alături de forțele aliate, provocărilor și amenințărilor la adresa păcii și securității din regiunea Euro-Atlantică.
Mai mult, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România a găsit întodeauna în Forțele Terestre și în conducerea acestora, un partener de încredere, transparent și deschis spre dialog, colaborare și sprijin pe problematica de interes comun în domeniul rezervei operaționale, și în special în promovarea Ghidului Rezervistului Voluntar.

Pentru toate acestea, cu profund respect și admirație, doresc să transmit în numele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România și al meu personal felicitări sincere și recunoștință tuturor celor care, în prezent sau în trecut, au servit cu onoare în Forțele Terestre ale Armatei României.

 

La mulți ani, Forțele Terestre Române!
La Mulți Ani, tuturor celor care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe!

 

 

PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI OFIȚERILOR ÎN REZERVĂ DIN ROMÂNIA
Gl.lt.(rtr.)Virgil BĂLĂCEANU

Despre Admin_DT 109 articole
AORR Cluj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*