YROS 2024 – Seminar internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere

COMUNICAT 

București, 20 Februarie 2024


YROS 2024
Seminar internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și
partenere


Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (AORR) va organiza, în perioada 26 februarie – 1 martie 2024, la Sibiu, Seminarul pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere (Young Reserve Officers Seminar/YROS – 2024).

În pregătirea și desfășurarea seminarului, AORR a beneficiat de sprijinul acordat de Statul Major al Apărării și de parteneriatul cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, care este și gazdă a evenimentului. Seminarul se include în sfera activităților pe care Confederația Interaliată a Ofițerilor în Rezervă din NATO (CIOR) le desfășoară anual pentru pregătirea rezerviștilor din statele membre și partenere în scopul familiarizării acestora cu specificul, organizarea și funcționarea Alianței, cu procedurile aplicate de aceasta în situații de criză și oferă un bun prilej de analiză a contextului de securitate la nivel european și global.

De asemenea, seminarul reprezintă o deosebită oportunitate ca ofițerii în rezervă participanți să se cunoască, să stabilească legături la nivel personal și asociativ și să inter-reacționeze în problemele care vizează specificul activității rezervei armate, operaționale sau voluntare, în statele de origine.

Este pentru a doua oară când AORR organizează un astfel de seminar, o activitate similară fiind desfășurată în anul 2022 în garnizoana Pitești, ambele evenimente fiind prilej de apreciere și recunoaștere internațională a capacității și rolului asociației noastre în cadrul CIOR.

Oportunități media, în data de 27 februarie între orele 8.00-11.00, prin Compartimentul informare și
relații publice al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*