Generalul în rezervă Virgil Bălăceanu, despre războiul Rusia-Ucraina: „Ajungerea la Gurile Dunării poate să însemne o direcție secundară și spre Transnistria, eventual Prut”

Dacă Occidentul va reduce ajutorul pentru Ucraina, Rusia ar putea ajunge până la gurile Dunării și de acolo în Transnistria. Avertismentul vine de la generalul în rezervă Virgil Bălăceanu, invitat în emisiunea „Deșteptarea” de la Europa FM.

Virgil Bălăceanu: „Ajungerea la Gurile Dunării poate să însemne o direcție secundară și spre Transnistria, eventual Prut” 

„Federația Rusă ajunge, ca și scenariu, pe Prut – Republica Moldova – să sperăm că nu se întâmplă, mai degrabă însă ajunge la Gurile Dunării. Dacă îmi permiteți, Occidentul va reduce ajutorul pentru Ucraina. În acest an, Federația Rusă poate să își realizeze scopurile teritorile în zona Donbasului, iar în anul 2025 să aleagă alte direcții. Ajungerea la Gurile Dunării poate să însemne o direcție secundară și spre Transnistria, eventual Prut”, a declarat generalul în rezervă Virgil Bălăceanu, în cadrul emisiunii „Deșteptarea, de la Europa FM.

Generalul Virgil Bălăceanu a fost întrebat în emisiunea Deșteptarea dacă urmează un război pentru România.

Virgil Bălăceanu: „[…] trebuie să ne pregătim intens”

„Nu există un pericol acum de conflict între Federația Rusă și NATO, dar există un pericol – și trebuie să îl luăm în seamă – ca Federația Rusă să ajungă la Gurile Dunării și să aibă un cap de pod și în Transnistria. Asta înseamnă o apropiere, o graniță pe care România o va avea cu Federația Rusă. În aceste condiții, trebuie să ne pregătim intens, astfel încât, inclusiv prin capabilitățile militare și prin voința societății românești să reprezinte un element de descurajare față de o Federație Rusă care poate deveni, în următorii 20 de ani, un pericol, un agresor și pentru NATO”, a spus generalul în rezervă Virgil Bălăceanu.

Virgil Bălăceanu consideră că un astfel de proiect, deși extrem de important pentru securitatea României, nu va fi adoptat în acest an marcat de campania electorală.

https://www.europafm.ro/generalul-virgil-balaceanu-razboiul-rusia-ucraina-audio/

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*