Virgil Bălăceanu, după avertismentul generalului britanic: Problema este că Rusia va folosi în continuare instrumentul militar pentru a-și atinge scopurile politicii externe

Generalul (r) Virgil Bălăceanu a comentat avertismentul lansat de șeful armatei britanice, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a explicat că „problema este că Federația Rusă va folosi în continuare instrumentul militar pentru a-și atinge scopurile politicii externe”.

Virgil Bălăceanu, pe B1 TV, despre avertismentul generalului britanic

„Șeful armatei britanice subliniază, nu vorbesc de o mobilizare, va trebui, tot el spune, să creștem efectivele, dar armata noastră e profesionistă. Când vorbim în cazul britanicilor de profesioniști, sunt și cei în activitate, și cei din rezervă. Ei au componentă de rezervă istoric dezvoltată. E vorba de același tip de rezervă pe care și noi încercăm să o dezvoltăm, rezerva voluntară”, a declarat domnul general (r) , Virgil Bălăceanu.

„În schimb, spune, societate britanică, trebuie să te pregătești pentru acea mobilizare civică! Pentru că perspectiva nu este foarte clară din punct de vedere al continuării agresivității Federației Ruse și noi trebuie să ne pregătim pentru ceea ce este mai rău. Nu o spune în sensul în care conflictul actual din Ucraina, care este local, se va externaliza. Nu sunt niciun fel de indici. Greu de crezut că Federația Rusă, angajată într-un război de înaltă intensitate și de lungă durată cu Ucraina, este în măsură ca să înceapă un război cu NATO, atacând ce? Statele baltice ca să cucerească culoarul Suwalki dintre Belarus și Kaliningrad? Nu este credibil un asemenea scenariu”, a adăugat generalul (r) Virgil Bălăceanu.

Virgil Bălăceanu: Rusia va folosi în continuare instrumentul militar

„Problema este că Federația Rusă va folosi în continuare instrumentul militar pentru a-și atinge scopurile politicii externe și, când vorbim de anii care vin, îl cităm pe cel care vorbește în numele Comitetului Militar NATO, președintele Comitetului Militar Nato, amiralul Rob Bauer, care spune să ne gândim la următorii 20 de ani, care va fi poziționarea Federației Ruse ca amenințare la adresa teritoriului european? Pentru că noi trebuie să vedem lucrurile și dincolo de războiul din Ucraina, care la un moment dat se va încheia, cel mai probabil cu un conflict înghețat (…), care poate oricând să fie reactivat, nu neapărat la adresa NATO, ci la adresa Ucrainei în sine”, a mai spus generalul (r) Virgil Bălăceanu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*