Întâlnirea șefului Apărării cu Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa și Comandant al Comandamentului Armatei SUA în Europa

Generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, s-a întâlnit luni, 22 ianuarie, la sediul MApN, cu generalul Christopher Cavoli, Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) și Comandant al Comandamentului Armatei Statelor Unite ale Americii în Europa (USEUCOM).

 

Cei doi generali au discutat despre situația regională de securitate și implementarea setului de planuri subsumate „Conceptului Descurajării și Apărării în spațiul euro-atlantic”, inclusiv prin conexarea acestora la documentele naționale de planificare a apărării. De asemenea, au analizat progresul în demersul de modernizare a bazelor aeriene de la Câmpia Turzii și Mihail Kogălniceanu.

 

Șeful Apărării a reiterat importanța componentei cooperării militare în cadrul Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, evidențiind faptul că „prezența colegilor americani în țara noastră aduce robustețe pentru arhitectura aliată de securitate în regiunea Mării Negre și reprezintă un vector major de creștere a interoperabilității între structuri”.

 

Întrevederea a avut loc în contextul vizitei generalului Christopher Cavoli în București, din perioada 22-23 ianuarie.

 

Biroul presă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*