Virgil Bălăceanu, despre strategia lui Vladimir Putin: Se centrează pe a demonstra o amenințare la adresa NATO. Ucraina va fi un casus belli și nu neapărat nordul. Amenință nordul ca să lovească în zona de sud-est

Vladimir Putin se centrează în general pe a demonstra o amenințare la adresa NATO pe Flancul de Nord-Est, însă vorbește mai puțin de zona unde are cele mai mari interese, Ucraina fiind adevăratul casus belli pentru Rusia, a declarat gl. (r) Virgil Bălăceanu, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Gl. (r) Virgil Bălăceanu, la B1 TV, despre strategia lui Vladimir Putin

Întrebat despre amplasarea de arme nucleare tactice ruse în Belarus, respectiv de obuziere lângă frontiera cu Finlanda, Virgil Bălăceanu a explicat: „În general Putin se centrează pe a demonstra – și o demonstrație de forță – o amenințare la adresa NATO, să îi spunem, pe Flancul de Nord-Est, și el va continua să lovească (…) nord, axa Mării Negre. Este o tactică, o strategie, am putea spune”.

„ El vorbește mai mult de noul district militar Leningrad decât de districtul militar Moscova, care e mai în adâncime. La ora actuală necesitățile de apărare-securizare sunt legate nu de o amenințare din partea NATO și nu de o întârire directă, cât o vor putea face, legat de intrarea Finlandei, să sperăm, și a Suediei în NATO. Necesitatea este legată, dacă vreți, de Moscova”, a adăugat generalul (r) Virgil Bălăceanu.

„Acolo sunt amenințările, dar el nu vorbește de Moscova, pentru că în definitiv el vrea să arate și așa va face această demonstrație de forță, NATO este amenințat mai ales în zona țărilor baltice, în zona scandinavă (…), și vorbește mai puțin de zona unde are cele mai mari interese. Să vedem și modul în care a descris Ucraina de dată recentă, Ucraina nu trebuie să existe, iar dacă Ucraina există, ea trebuie să reprezintă interesele Federației Ruse. Ucraina va fi un casus belli și nu neapărat nordul. Amenință nordul ca să lovească în zona de sud, mai degrabă de sud-est”, a continuat domnul general (r) Virgil Bălăceanu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*