Mama-militar, fiul-jandarm

Anca Marinela Bradu şi Tudor Andrei, mamă şi fiu, au ales să se înroleze în acelaşi timp în sistemul militar, mama în cadrul Ministerului Apărării Naționale, la Brigada 15 Mecanizată Podu Înalt”, în cadrul programului de soldați gradați rezervişti voluntari, iar fiul în Ministerul Afacerilor Interne, la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi,,Petru Rares” Fălticeni.

Destinul a făcut ca cei doi să parcurgă modulele de pregătire generală în acelaşi timp, unul la laşi, iar celălalt în Suceava. Tudor Andrei a depus de curând jurământul de credintă față de patrie, iar Anca urmează să facă acest lucru în perioada imediat urmatoare.

,,Am facut acest pas, deoarece mi-am dorit dintotdeauna să port uniforma militară, să-mi servesc patria. Sunt o persoană organizată, disciplinată şi întotdeauna am iubit sistemul militar. Am întâlnit aici oameni foarte bine pregătiti, înțelegători si relaționez foarte bine cu ceilalți colegi care sunt înscrişi în cadrul modulului de pregătire. Este una dintre dorințele mele de suflet și pot afirma cu mândrie că îmi place totul aici, de la hainele militare şi armament, până la instrucția militară.

Gândindu-mă la faptul că voi depune jurământul militar în acelaşi perioadă cu fiul meu, eu aici, în Armata României, ca soldat gradat rezervist voluntar, iar el ca viitor subofițer în cadrul Jandarmeriei Române, mă face să fiu mândră şi împlinită sufleteste că am ales amândoi această cale. Singurul meu regret este acela că nu am făcut acest pas mai devreme”, ne-a declarat Anca Marinela Bradu.

Îi felicităm pe amândoi pentru alegerea făcută şi le dorim o carieră plină de provocări şi satisfacții profesionale!

Fotografii: Constantin Apetroaei, Natalia Ciubotariu, arhivă personală Anca Marinela Bradu

Despre Admin_DT 108 articole
AORR Cluj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*