Rusia a lansat cel mai mare atac în Ucraina din acest an. Generalul (r) Virgil Bălăceanu: “Ne așteptam. Urmează, probabil, o acțiune mai de amploare terestră. Să sperăm că ucrainenii vor reuși să reziste pe aceste direcții”

Rusia a lansat cel mai mare atac în Ucraina. Rușii au bombardat 100 de localităţi în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr într-un singur raid de la începutul anului, informează France Presse, conform Agerpres.

Domnul general (r) Virgil Bălăceanu a comentat, pe B1 TV, în cadrul emisiunii Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, atacul lansat de ruși, cel mai mare din acest an.

“Da, ne așteptam, pentru că pe fondul acțiunilor ofensive destul de lente ale ucrainienilor ne așteptăm la o acțiune mai de amploare, o ofensivă, pe anumite direcții chiar de contraatac ale rușilor, dar vorbim de o ofensivă, pentru că atacă masiv.

Ei continuă acțiunile ofensive și iată că asistăm la o pregătire de artilerie puternică. Lovesc inclusiv localitățile. Nu știm dacă localitățile respective reprezintă și dispozitiv de apărare al ucrainienilor, însă este clar că au declanșat un gen de ofensivă de toamnă târzie, profită probabil și de faptul că sunt încă bune favorabile condițiile meteorologice.Iar acțiunea în forță a artileriei este o caracteristică. Sigur că acum este mult mai de amploare.”

Au fost luați prin surprindere ucrainienii de acest atac?

Generalul (r) Virgil Bălăceanu a fost întrebat dacă erau ucrainenii pregătiți pentru această acțiune.

“Noi am insistat foarte mult, dar și ei, pe componenta F-16, însă F-16 este o capacitate de luptă formidabilă, dar nu schimbă în totalitate raportul de forțe, pentru că raportul de forțe, dincolo de sprijinul aerian, dincolo de acțiunile navale de ambele părți, sigur nu forțe navale de partea ucrainiană are componenta terestră care reprezintă dimensiunea majoră a războiului din Ucraina.

Dar asta nu înseamnă că ucrainenii nu sunt pregătiți. Direcțiile pe care acționează rușii sunt niște direcții consacrate ale lor, încercând să dezvolte ofensiva, să cucerească localitățile la vest de Donețk, dar în același timp și dinspre Lugansk înspre Harkov.

Deci nu este o surpriză pentru ucrainieni. Acum vom vedea și intensitatea acțiunilor lor. Asistăm la o pregătire de foc a acțiunilor ofensive. Urmează, probabil, o acțiune mai de amploare terestră. Să sperăm că ucrainenii vor reuși să reziste pe aceste direcții. Un scop al rușilor este, pe de altă parte, ca, dezvoltând ofensiva pe aceste direcții, să atragă mai mult din forțele ucrainene, eventualele rezerve și astfel încât ritmul de ofensivă al ucrainienilor pe direcțiile consacrate deja din sud și din est, să fie foarte scăzut sau să asistăm la o oprire a acțiunilor ofensive pentru a crea această manevră de forțe și mijloace în vederea rezistenței, de direcțiile amenințate de către ruși.”

sursa: https://www.youtube.com/watch?v=BNOkiMiDcMU

Despre Admin_DT 108 articole
AORR Cluj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*