Mesajul Coordonatorului Grupului de Lucru pentru Securitate și Apărare Cibernetică – AORR cu ocazia Zilei Armatei Române

„Ziua Armatei Române reprezintă momentul în care țara își sărbătorește ostașii de acum, dar și cei din trecut, cei care se instruiesc în prezent în ample exerciții militare, cei care poartă cu mândrie haina militară și tricolorul românesc în teatrele de operații, precum și cei care, luptând vitejește pentru țară și valorile naționale, în Primul Război Mondial și în Al Doilea Război Mondial, au căzut la datorie.

Această zi marchează îndeplinirea obiectivului Armatei, acela de a apăra integritatea și suveranitatea națională, precum și de a o recâștiga dacă integritatea a fost dezbinată de forțele inamice. La data de 25 octombrie 1944, Armata Română a eliberat ultima localitate românească de sub ocupație străină – orașul Carei.

Jertfele numeroase rezultate din bătălia pentru Ardeal vor rămâne veșnic la loc de cinste în istoria scrisă și în memoria colectivă a românilor. Un număr foarte mare de militari din cadrul Armatei a IV-a, comandată de marele general Nicolae Dăscălescu, și din Armata I, condusă de generalul Atanasiu, au căzut, luptând vitejește, în luptele de la Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Oarba de Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare și Carei.

Să nu uităm de vitejia și iscusința ostașilor români din Al Doilea Război Mondial, și în aceste condiții merită amintită cuvântarea generalului Dăscălescu adresată ostașilor – Să trageți ca la Palanca ”.

text- Darius-Antoniu Ferenț (Coordonatorul Grupului de Lucru pentru Securitate și Apărare Cibernetică – AORR)

 

Despre Admin_DT 108 articole
AORR Cluj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*