Generalul (r) Virgil Bălăceanu: “Operațiunea terestră a Israelului împotriva grupării Hamas nu are cum să înceapă dacă nu sunt create condițiile favorabile”

Operațiunea terestră a Israelului împotriva grupării teroriste Hamas nu va începe până când autoritățile de la Tel Aviv nu vor pregăti terenul pentru a evita la maxim victime în rândul civililor palestinieni. De această părere este Generalul (r)  Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii Impact Global de la TVR MOLDOVA.

„În spațiul media, indiferent din care parte îl privim, se manifestă o nerăbdare, era chiar o stare de ancsietate, că acțiunea terestră a Israelului nu începe. Nici nu are cum să înceapă dacă nu sunt create condițiile favorabile. Dar condițiile favorabile pentru o așa operație terestră sunt condiționate de cele două crize. Cea mai evidentă este criza umanitară, criza refugiaților multiplicată de dislocarea civililor palestinieni din zona de nord în zona de sud, multiplicată de faptul că abea acum au trecut frontiera douăzeci de camioane ceea ce înseamnă nu foarte mult”, a declarat Generalul (r) Virgil Bălăceanu.

 

 

Emisiunea “Impact Global”  poate fi urmărită integral mai jos:

sursa: https://www.youtube.com/watch?v=pRH7FZCYaAc

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*