COMUNICAT DE PRESĂ

În ciclul manifestărilor dedicate zile de 25 Octombrie – Ziua Armatei Române, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), membră a Confederației Interaliate a Ofițerilor în Rezervă din NATO (CIOR), organizează sub patronajul Statului Major al Apărării, simpozionul și masa rotundă cu tema „Aspecte privind generarea și regenerarea forțelor armate. Rezerva Militară Națională, în contextul riscurilor și amenințărilor contemporane”.

Evenimentul își propune să analizeze evoluția mediului de securitate contemporan, riscurile și amenințările la adresa securității regionale și globale provocate de agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei, efectele acesteia în plan diplomatic, economic, social-umanitar, financiar, ecologic și de altă natură, care, pe cale de consecință, reclamă mai mult ca niciodată în perioada ce a urmat încheierii Războiului Rece, o reanalizare a dimensiunii apărării naționale și colective, acțiune din care nu poate lipsi o regândire a locului și rolului forțelor armate, implicit a forțelor de rezervă, principala capabilitate menită să potențeze și să completeze capabilitățile forțelor active, profesionalizate.

Activitatea se va desfășura în perioada 20-21 octombrie a.c., în Sala Voievozilor a Palatului Culturii din Iași, fiind invitați să participe reprezentanți din partea autorităților locale, Statului Major al Apărării și unităților militare din garnizoana Iași, instituțiilor de învățământ superior civile și militare și asociațiile partenere.

Invitați de onoare sunt reprezentanții asociațiilor partenere și instituțiilor de învățământ superior care pregătesc rezerviștii militari din Republica Moldova.

Posibilități informații/interviuri mass-media: 20 octombrie 2023, 08.30-10.30.

Punct de contact din partea AORR: Gl.mr.(r) Dan Grecu (Tlf. 0730.233.555, Whatsapp 0752.271.477, e-mail grecudf@yahoo.com).

Despre Admin_DT 108 articole
AORR Cluj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*