Comunicat AORR

                În data de 10 octombrie 2023, Consiliul Director al AORR, la care au participat și alți invitați, membri de marcă ai AORR, s-a întrunit într-o ședință ordinară la sediul Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, în frumoasa și plină de istorie sală a Clubului Academiei.

                Adunarea l-a avut ca invitat special pe domnul Academician General maior (r) Prof. Univ. Dr. Victor VOICU, vicepreședintele Academiei Române, Șef al Secției de Științe Medicale a Academiei, eminent om de știință în domeniul farmacologiei clinice, toxicologiei și psihofarmacologiei și nu în ultimul rând, președinte de onoare al AORR.

                În deschiderea reuniunii, Gl.lt.(r) Virgil BĂLĂCEANU, președintele AORR, a făcut o succintă prezentare a ultimelor preocupări și realizări ale AORR, domeniile prioritare în care ne concentrăm atenția, respectiv problematica rezervei militare, devenită o chestiune de maxim interes în actualele condiții geopolitice și geostrategice, necesitatea stringentă a relansării industriei naționale de apărare, promovarea și apărarea drepturilor legitime ale militarilor români, precum și reprezentarea cât mai consistentă și constructivă a României în cadrul Confederației Interaliate a Ofițerilor în Rezervă din NATO. Totodată, a fost prezentat interesul AORR de a deveni o adevărată școală de gândire în domeniul apărării și securității și de identificare a noi oportunități și teme de cercetare științifică, precum și modalități concrete de conlucrare cu Academia Română pe linia cercetării științifice.  

                Domnul academician s-a arătat extrem de încântat de cele prezentate, apreciind în mod deosebit contribuția AORR la fundamentarea și punerea în aplicare a unor concepte moderne de  reconstruire a rezervei militare și a subliniat rolul Armatei într-o societate care, după căderea comunismului, a neglijat mult timp acest rol și a dus în desuetudine conceptele de patriotism și dragoste față de țară. Cu experiența de fost director al Centrului de Cercetare Medico-Militare, timp de peste 25 de ani și de membru al Consiliului Director al Agenției Naționale Antidrog și pentru a exemplifica unde poate duce lipsa de viziune și neglijarea unor aspecte fundamentale legate de interesul național, domnia sa a evocat, printre altele, nevoia unei rezerve militare suficiente, precum și problema cu care se confruntă România în prezent în ceea ce privește traficul și consumului de droguri.  

                Consiliul Director al AORR, mulțumește și pe această cale, domnului Academician Victor VOICU și îi urează mult succes în prestigioasa muncă pe care o desfășoară în cadrul celei mai importante instituții științifice a țării noastre,  multă sănătate și îl asigurăm că AORR va continua să militeze pentru îndeplinirea obiectivelor prezentate. 

Despre Admin_S 66 de articole
Head_Admin WebCom Responsible

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*