Generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei: “Israelul are tot dreptul să recucerească militar Fâșia Gaza și să o controleze”

Generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles și fost șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei, a vorbit despre conflictul militar din Israel.

Generalul (r) Virgil Bălăceanu, președinte AORR(Asociația Ofițerilor în Rezervă din România), a afirmat că atacul lansat de Hamas este pentru Israel un casus belli să intre și să recucerească militar Fâșia Gaza.

Conform declarației generalului Virgil Bălăceanu in cadrul postului B1 TV: “Israelul are tot dreptul să intre militar în Gaza

„Pentru Israel este un casus belli să intre și să recucerească militar Gaza, și să controleze Fâșia Gaza din toate punctele de vedere (…) Israelul a fost victima unui atac, a unui atac subversiv, a unui atac masiv cu rachete. Este greu să cred că pregătirea unui atac masiv, se vorbește de 5.000 de rachete, ar fi putut să rămână nedescoperită, dar, iată, a rămas nedescoperită. Sunt acțiuni de infiltrare de tip terorist pe teritoriul Israelului. Concluzia, Israelul are tot dreptul să recucerească militar Fâșia Gaza și să o controleze strict din acest punct de vedere. În momentul în care prezența militară va fi în Fâșia Gaza, sigur că acțiunile teroriste vor fi poate nu eliminate, dar vor fi reduse”, a explicat generalul român.

Esența este următoarea, Israelul are tot dreptul să intre militar în Fâșia Gaza, dar, în același timp, Israelul trebuie să ia măsuri la nord împotriva unei posibile acțiuni a Hezbollahului, pentru că se vorbește de o acțiune a Hamas care să atragă forțele armate israeliene, ca să lovească și Hezbollahul, dar și în cazul în care lovește Hezbollahul vorbim tot de organizații teroriste. Nu vorbim de grupări armate, nu vorbim de sisteme militare foarte complexe. Israelul are capacitatea supraviețurii”, a continuat generalul (r) Virgil Bălăceanu.

Israelul este un exemplu ca forță economică, ca inventivitate, ca forță militară și, de ce nu, ca dedicație a unui popor care știe să își apere țara, care știe să își apere religia și care știe să își apere idealurile, și mai ales care are o rezervă care este foarte bine pregătită”, a adăugat generalul (r) Virgil Bălăceanu.

Să sperăm că și în privința noastră rezerva Armatei României trebuie repusă pe picioare. Niciun război nu trebuie să fie în afara unei analize care ar putea să fie implicațiile, printr-o similitudine, și asupra României – și aici avem multe de discutat”, a mai spus generalul, conform b1tv.ro.

Despre Admin_DT 108 articole
AORR Cluj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*