Cupa Rezervistului Voluntar – Zona de Nord Dej – Ziua III

În ziua anunțării câștigătorilor, 01.10.2023, sau mai bine spus, a celor care au ajuns pe podium, trebuie să subliniem că toți participanții, indiferent de centrul de concurs, au avut, într-un fel sau altul, într-o măsură mai mare sau mai mică, de câștigat.

  În dimineața de 01.10.2023 platoul unității e aproape gol, Dragonii Transilvani fiind dizlocati cu o zi înainte în poligonul de la Cincu, așa încât atmosfera nu are un aer foare festiv… Din fericire  conducerea garnizoanei Dej a aprobat participarea familiilor concurentilor la festivitatea de premiere asa ca emoția nu lipsește.

Cum spuneam, nu sunt multe uniforme pe platoul unității, dar sunt marcante, la festivitate, premiile urmând sa fie înmânate concurentilor de către reprezentantul AORR, domnul general(rez.) Teglaș Cristian, de către comandantul garnizoanei Dej, domnul colonel Munteanu Ioan și de către locțiitorul la comanda Batalionului 811 Infanterie Dej, domnul maior Rus Dan.

După intonarea Imnului Național, câștigătorii au urcat pe podium pentru a primi recompensa materială a efortului depus(medalie, diploma și cupă), recompensa morală și emoțională fiind deja dezvăluită prin zâmbetele afișate timid. Toți rezerviștii au primit câte o diplomă de participare iar domnul general (rez.) Teglaș Cristian a ținut sa le ofere în semn de apreciere și câte un exemplar din cartea la care domnia sa este coautor : „Pe cărări abrupte spre înalte culmi”, carte dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Diviziei 2 Vânători de Munte „Sarmizegetisa”. De asemenea, toți rezerviștii au primit din partea domnului colonel Munteanu Ioan, în semn de apreciere și recunoaștere a apartenentei lor la marea familie a Armatei, câte un „challange coin” cu însemnele Bazei 4 Logistice „Transilvania”. Caporalul r.v Stremțan Philip a primit din partea domnului general (rez.) Teglaș Cristian, un „challange coin” cu însemnele Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetisa”. La final, în tradiția frumoasei galanterii militare , doamnele prezente au primit din partea ofițerilor câte un buchet de flori.

…ca să ne revenim din frumoasa reverie în care am fost duși de imaginea ofițerilor oferind flori doamnelor…urmează centralizarea datelor din cele trei centre de concurs, concluziile și creionarea direcțiilor de urmat. Pentru a apăra visul oferirii de flori  doamnelor în vremuri de pace, rezerviștii voluntari trebuie să transpire pe câmpul de instrucție și terenul de antrenament la fel militarilor activi, în caz contrar, la greu, doamnele vor veni cu flori….dar lipsite de zâmbet…

Mulțumiri și recunoștință tuturor celor care au făcut posibilă organizarea și desfășurarea în bune condiții și fără incidente a primei ediții a Cupei Rezervistului Voluntar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*