Cupa Rezervistului Voluntar – Zona de Nord Dej – Ziua II

Au rămas…celor rămași în concurs, încă două probe din cele cinci ale pentatlonului militar. Prima, 8 km alergare în teren variat, fiind o probă destul de solicitantă iar ziua de toamnă anunțându-se frumoasă și caldă, a fost programată în prima parte a dimineții. La ora 9:15 a început turul de recunoaștere. Traseul pleacă din curtea unității, traversează poligonul de instrucție pentru infanterie și intră în pădurea Bungăr, la marginea orașului. Diferența de nivel – 180 m. La  ora 10:05 concurenții  pornesc în alergare. Soarele e deja sus iar concurenții parcă se zoresc spre umbra pădurii. Timpul trece…primul sosit : 38′ 13” Urmează  43′ 41”, 44′ 51”, 57′ 0” iar apoi 62′ 35”.  Îmbucurător, astăzi toți cei rămași în concurs termină proba! Se pare că, (vorba românului😉) … “if there’s a will, there’s a way”.

Ne odihnim, mergem la masa sumară de prânz pentru ca în cca două ore urmează ultima probă, înotul.

Ora 14:00, întâlnirea la bazin. Ultima probă e așteptată cu oarecare emoții. Coordonatorul, domnul locotenet Hordouan, insistă din nou pe partea de încălzire după care sărim în bazin pentru câteva lungimi de acomodare. Bazinul e semiolimpic așa că vor fi efectuate două lungimi, dus-întors, pentru a însuma distanța regulamentară. Suntem cinci dar nu toate culoarele sunt libere astfel încât vom înota în două serii. Aici timpii sunt scurți(cel mai scurt 37″, cel mai lung 66″) terminăm rapid apoi mai rămânem o vreme să socializăm, acum ca presiunea competiției a trecut.

Se pare că probele de astăzi, pentru care pregătirea individuală nu necesită o bază logistică deosebită, au fost trecute de toți, chiar dacă nu toți au acumulat puncte în clasament.

“…tomorrow is another day”…

Despre Admin_DT 115 articole
AORR Cluj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*