Cupa Rezervistului Voluntar  Ediția I – Zona de Sud – Craiova- Ziua I

Asociația Ofițerilor în Rezervă din România a organizat în perioada 28.09-01.10.2023 prima ediție a Cupei Rezervistului Voluntar, la Craiova, jud. Dolj, pentru partea de sud a României. Simultan cu evenimentele din Cetatea Băniei, și în alte garnizoane din țara au loc competiții similare. Se dorește crearea unui grup reprezentativ atât la nivel intern, cât și  internațional pentru participarea diverse competiții militare.

 Prezentarea participanților la concurs a avut loc în data de 28.09, pentru a fi cazați și pentru a participa la o ședinta tehnica. Domnul Colonel Crasnaru, președintele A.O.R.R. filiala Dolj, alături de domnii Lt. Migiu si Plt maj Brabiescu, au prezentat întregul program al competiției. După terminarea ședintei, toți participanții au putut ieși să servească masa de seara, sau la o simplă plimbare prin oraș, urmate de o binevenită odihnă.

Ziua de vineri 29.09, a început cu deplasarea organizată către poligon, unde a avut loc deschiderea oficială a competiției militare. Aici, experiența dar și ambiția de a fi cel mai bun și-au spus cuvântul, astefel încât a avut loc o luptă strânsă intre Cap rz. v. Anton Catalin și Sg.rz.v Similea Nicusor.  În urma lor, s-a calificat Sold.rz. v Vascu Costinel.

În a doua parte a zilei, a avut loc proba de foc a pistei CISM. La start, după prezentarea traseului și încălzirea necesară, deja se simțea cum plutește în aer spiritul competitiv.  Veteranii probei, Cap.rz. v. Anton Catalin și Cap.rz.v Neguț Ionel, se pregăteau să dea piept cu generația mai tânără, reprezentată de Vascu Costinel, Similea Nicușor, Nița Paul si Branea Valentin, care doreau să arate că și tinerii Lupi Carpatini, au un cuvânt de spus în cadrul haitei.  Dupa curse și obstacole obositoare, Sg.rz.v. Branea Liviu, a reușit să scoată un timp foarte bun, care deja garanta un loc pe podium…

Dar, ca în orice competiție, până la final se poate intampla orice. Însă pozele fac cât o mie de cuvinte…

text si fotografii:  Frt.rz.v. Tican Mihail-Cristi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*