Cupa Rezervistului Voluntar 2023 – Zona de Nord Dej-Ziua I

La deschiderea activității, rezerviștii voluntari au avut onoarea sa fie primiți de întreg efectivul Batalionului 811 Infanterie Dej “Dragonii Transilvani”, ceremonia fiind deschisa de cuvintele de mulțumire și încurajare adresate de comandantul unității, domnul locotenet-colonel Daiescu Mihai, domnul colonel Munteanu Ioan, comandantul garnizoanei Dej și de către domnul general rez.Teglaș Cristian, din partea AORR.  

La încheierea ceremoniei, competitorii s-au îmbarcat și au prornit spre poligonul de tragere pentru a începe prima etapă a pentatlonului. Tragerea s-a desfășurat în bune condiții, fără incidente dar cu primele surprize, ținte cu zero puncte, în ciuda încrederii manifestate de către participanți. După curățarea armamentului, lotul s-a deplasat spre unitate, unde pe terenul de sport era pregătit “poligonul” de aruncare a grenadei. S-au folosit, regulamentar, grenade tip CISM, fiecare având ocazia să se familiarizeze sumar cu greutatea acestora. Vremea, supărător de bună(soare orbitor din față), a contribuit din nou la apariția surprizelor, ținte neatinse și punctaje dezamăgitoare… Dupa această proba deja dispăruseră multe din zâmbete. A urmat o pauză pentru odihna și recuperare înainte de abordarea pistei cu obstacole. Coordonatorul sportiv din partea MApN, domnul locotenet Hordouan Ovidiu, a insistat pe etapa de încălzire și familiarizare, obstacol cu obstacol, astfel încât participanții să fie cât mai puțin expuși pericolului de accidentare. 

După începerea etapei au dispărut și ultimele zâmbete iar la final au fost numărate trei abandonuri, trei parcurgeri în afara timpului regulamentar și un timp valid. Urmează ziua doi…  

Nu înțelegeti greșit, aceste rânduri nu sunt blamarea/învinovățirea cuiva ci un semnal de alarmă adresat celor competenți și îndreptățiți în pregătirea și instruirea rezervei voluntare a Armatei. AORR a organizat acest concurs aplicativ – militar tocmai în ideea popularizarii acestor top de competiții și pentru ca în urma rezultatelor obținute să se genereze o bază de selecție pentru echipele ce vor reprezenta România la competițiile de gen. 

Despre Admin_DT 108 articole
AORR Cluj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*