Generalul (r) Virgil Bălăceanu: “Evoluția contraofensivei ucrainene este pozitivă atât timp cât trupele Kievului păstrează inițiativa”

Unul dintre subiectele abordate din cadrul emisiunii „Impact Global” a fost situația de pe frontul ucrainean și atacurile Armatei Ucrainei asupra mai multor puncte strategice din peninsula Crimeea. La acest subiect va interveni președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, Generalul (r) Virgil Bălăceanu, oferind o perspectivă clară și profundă asupra contextului actual.

„Evoluția contraofensivei ucrainene poate fi privită cu optimism atât timp cât Armata Ucrainei își păstrează inițiativa”. Declarațiile au fost făcute de generalul (r) Virgil Bălăceanu, în cadrul emisiunii „Impact Global” de la TVR MOLDOVA.

„Terestru, inițiativa aparține ambelor părți. Sunt direcții în care ucrainenii sunt în ofensivă și direcții în care rușii sunt în ofensivă. Nu avem până acum o parte care a trecut pe toate direcțiile în apărare. Dar pe domeniul naval, inițiativa aparține ucrainenilor. Este surprinzător, în condițiile în care credeam că Ucraina nu mai poate duce un război naval, pierzîndu-și flota. La ora actuală, sunt mult mai activi ei în privința unor lovituri care vizează capacitățile navale ale Rusiei. Trebuie să privim cu o notă de optimism, dar un optimism ponderat, legat de condițiile de anul acesta și de anul viitor. Războiul este de durată.  Într-o asemenea notă, vom vedea măsura în care Ucraina își va menține inițiativa și în perioada iernii”, a subliniat generalul (r) Virgil Bălăceanu.

SURSA: https://www.youtube.com/watch?v=_NbbTkVNzkw&t=5s

Despre Admin_DT 116 articole
AORR Cluj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*