Generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei, despre incidentele de la granița cu Ucraina: “Este timpul ca problematica să fie analizată la nivelul satului”

Generalul (r) Virgil Bălăceanu fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles și fost șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei, a vorbit despre bucățile de drone care au fost descoperite la granița României cu Ucraina.

Generalul (r)  Virgil Bălăceanu, președinte AORR (Asociația Ofițerilor în Rezervă din România), a afirmat despre incidentele de la granița cu Ucraina că ”este timpul ca problematica să fie analizată la nivelul satului”.

“O asemenea problemă trebuie analizată!”

Din ceea ce ne comunică Ministerul Apărării, s-au luat măsuri pentru poziționarea mijloacelor de cercetare și a mijloacelor mai ales de apărare antiaeriană, în apropierea zonei Nufărul. Nu știm care sunt rezultatele celei de-a treia căderi. Nu aduci Gepard ca să combați resturi. În caz contrar, trebuie să o combați. O asemenea problemă trebuie analizată. După ce vin și rezultatele investigațiilor, este timpul ca problematica să fie analizată la nivelul satului”, a declarat gen.(r.) Virgil Bălăceanu.

Conform acestuia, în cadrul CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării) se va discuta nu numai problema dronelor, ci și cea legată de incidentele de graniță și măsurile care vor trebui luate într-o zonă de graniță.

Pentru că aici sunt niște criterii, niște cerințe care trebuie respectate, dar aceste măsuri se impun pentru că trebuie să creștem încrederea cetățenilor și din zonă și să avem capacitatea să îi protejăm inclusiv folosind echipamente militare.

Sunt adăposturi de campanie. Ele protejează militarii în momentul în care se execută foc. Este greu ca peste noapte să construiești adăposturi de protecție civile, după standardele protecției civile. Dacă situațiile vor fi mai dificile, sigur că se va ajunge să se construiască tabără de corturi. Dacă este vorba de resturi de drone, în casă te adăpostești foarte bine. Stai departe de geam, că suflul poate să spargă geamurile. Dacă ai o pivniță bună, te adăpostești acolo”, a mai spus președinte AORR, conform Gândul.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*