B1 TV: Virgil Bălăceanu: Dacă nu rezolvăm problema rezervei pe bază de voluntariat, vom fi obligați într-un termen relativ apropiat să ne gândim dacă reintroducem sau nu serviciul militar obligatoriu (VIDEO)

Dacă statul român nu își rezolvă problema rezervei militare pe bază de voluntariat, va fi obligat într-un termen relativ apropiat, de patru-cinci ani, să se gândească dacă reintroduce sau nu serviciul militar obligatoriu, a declarat gl. (r) Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Întrebat despre recrutarea rezerviștilor voluntari, generalul a explicat: „Armata României are nevoie de rezervă și prin rezerviștii voluntari. Dacă nu rezolvăm problema rezervei pe bază de voluntariat, vom fi obligați într-un termen relativ apropiat, să zic următorii patru-cinci ani, să ne gândim dacă reintroducem sau nu serviciul militar obligatoriu”.

„S-a prelungit perioada de recrutare, de înscriere, până pe 28 iulie. S-a scurtat foarte mult perioada de pregătire. Ca atare, bărbați, femei, între 18 și 51 de ani pentru soldați rezerviști voluntari, respectiv între 18 și 55 de ani pentru cadre militare rezerviști voluntari, au posibilitatea să primească gradul de soldat sau sergent subofițer, sau sublocotenent ofițer rezervist voluntar, în trei săptămâni”, a adăugat Virgil Bălăceanu.

„Este un job part-time, aduce un venit în plus, este și un lucru legat de a cunoaște mai bine mediul militar și are și destul de multă adrenalină pentru cei care sunt pregătiți să răspundă unor asemenea provocări, care nu sunt extreme. Probele sunt mult mai accesibile”, a mai spus președintele AORR.

preluare B1 TV.

Despre Admin_S 66 de articole
Head_Admin WebCom Responsible

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*