Asociația Ofițerilor în Rezervă din România – oportunități și perspective

In această dimineață, la Radio Transilvania au fost abordate subiecte legate de programul de recrutare a rezerviștilor voluntari, cât și despre partea „fun” a ceea ce însemna să fii un rezervist voluntar implicat.

Astfel, la sfârșitul lunii iunie 2023, rezerviștii voluntari, membrii ai „Asociației Ofițerilor în Rezervă din România”, au participat la două competiții militar aplicative de prestigiu în structurile NATO și ale țărilor partenere. Este vorba despre o competiție de tir organizată de către „Asociația Rezerviștilor Voluntari din landul Wurtemberg” în colaborare cu Landeskomando Stuttgart și Ministrul Apărării din Germania(în Germania) și despre MILCOMP(Military competition în Finlanda), un pentathlon militar cu probe complexe de tragere, pistă cu obstacole, înot cu obstacole, marș cu orientare, care under fire și tactical combat casualty care. Au participat, în total, 14 rezerviști voluntari în două echipe de 4+1(la competiția de tir) și o echipa de 3+1(la MILCOM), selectați în urma unor probe desfășurate în iarna și primăvara acestui an.

Membrii „Asociației Ofițerilor în Rezervă din România” sunt implicați și în alte activități care ies din sfera militară, dar care aduc recunoaștere corpului rezerviștilor voluntari. Au fost inițiate campanii de donare de sânge, strângere de fonduri și materiale de primă necesitate pentru Ucraina(în februarie 2023, în colaborare cu Fundația Ruscovan din Cluj-Napoca, a fost trimis la Cernăuți un tir cu medicamente, alimentare și haine groase), participări la evenimente sportive(Invictus, maratoane și semimaratoane, concursuri de tir, acțiuni de popularizare a programului de recrutare în rândul tinerilor etc.).

Cei interesați să facă parte din această structură, până în dată de 28.07.2023 se pot prezenta la Centrul Militar Zonal Cluj, Biroul Informare – Recrutare, pentru a cere informații și/sau pentru a depune dosare de candidat.

Continuare: https://imipasadecluj.ro/asociatia-ofiterilor-in-rezerva-din-romania-perspective-si-oportunitati/

Despre Admin_S 66 de articole
Head_Admin WebCom Responsible

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*