AORR la International Military Shooting Competition 2023 – Germania, Bruchsal.

Ziua 1

In 28.06.23 seara Lupii Carpatini au ajuns la Karlsruhe Germania, unde au fost întâmpinați de personalul de  la poarta cu celebrul “Salut! Ce faceți?”

Am fost cazați într-o cazarmă-scoală in condiții foarte bune.

Azi 29.06.23 am fost îndrumați să vizităm Muzeul de Știința si al Aviației Sinsheim. Astfel, că am ajuns la un spectaculos muzeu din toate punctele de vedere.

Acesta are secțiuni dedicate și separate de avioane, elicoptere, mașini clasice și de viteza de formula 1.

Un lucru aparte este secțiunea de istorie militara a războiului, unde este expusa tehnica diverselor tari in care se regăsesc de la tancuri, obuziere, mașini, obiective si planuri din toate forțele militare, pana la uniforme, ținute militare, si arme de calibru mare.

Am văzut acolo și cele mai celebre avioane din lume (Concorde, Tupolev, etc.) cu posibilitatea de vizitare la interior.

Ulterior, la ora 19 ne-am prezentat la unitatea militară din Bruchsal unde am fost primiți de către rezerviștii militari și aici în același stil ca și la cazarma, făcându-ne sa ne simțim onorați că cineva te saluta pe limba română într-o tara străină.

Ni s-a prezentat apoi poligonul unde se vor da probele la concurs și s-a explicat faptul că la pușca de asalt se va trage de la distante diferite astfel:

– de la 150 m din poziția culcat

– de la 100 m din poziția genunchi

– de la 50 m din poziția in picioare.

Grenada este considerată cea mai grea probă și cea care va delimita câștigătorii.

Concursul este in organizat în 2 secțiuni, cea de individual sau Șnurul German (vineri seara) unde se va trage cu MG36 si pistolul, si cea de Cupa a Rezerviștilor de sâmbătă seara unde se va trage cu pușca de asalt, pistolul si aruncarea cu grenada.

Ulterior am fost invitați la masa fiind serviți cu un grătar si celebra bere germană.

Nu in ultimul rând vreau sa menționez ca ne-am întâlnit cu domnul colonel Schöner Richard, căruia ii mulțumim în numele tuturor rezerviștilor militari pentru susținere, informații, asigurarea condițiilor de cazare (nemaifiind nevoiți sa stăm in corturi) și detalieri precise legate de competiție.

Despre Admin_S 66 de articole
Head_Admin WebCom Responsible

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*