Echipa A.O.R.R. la Milcomp 2023 – Helsinki, Finlanda

Baza militară Santahamina, Finlanda, 26 iunie 2023.
Ziua 3.
Surprinzator de cald pentru o zi de vara Finlandeza.
În urma ultimelor antrenamente a fost definitivată structura echipei care va intra de mâine în cele trei zile de concurs. Rezerva noastă s-a alăturat uneia din echipele internaționale care se formează benevol din rezervele echipelor venite la concurs.
A fost ziua ultimele antrenamente oficiale la aruncarea grenadei, estimarea distanțelor și citirea hărții. In cursul după-amiezii, echipa, în prezența domnului general Bălăceanu, a participat la deschiderea oficială a Congresului de vară CIOR-CIOMR-CISOR 2023, cea mai mare întâlnire anuală a Confederației Interaliate a Ofițerilor în Rezervă și a Confederației Interaliate a Medicilor Militari în Rezervă. Cele două organizații reprezintă împreună peste 1.3 milioanele de rezerviști din țări NATO și partenere.
Ceremonia de deschidere a avut loc în Piața Senatului din Helsinki, în prezența delegațiilor din peste 30 de țări NATO și partenere și a continuat cu o recepție în clădirea Primăriei.
Printre repezentantii delegației Marii Britanii am avut plăcuta surpriză sa întâlnim un tânăr locotenet de origine română, domnul Alexandru Boțcu. Domnia sa servește ca rezervist voluntar în corpul Royal Engineers (Geniu) de patru ani. Ne-a împărtășit cu bucurie experienta sa ca voluntar al Royal Army, atât în privința pregătirii militare cât și în ceea ce privește cadrul legislativ care reglementeaza activitatea rezerviștilor voluntari.
Ziua s-a încheiat cu o ultimă ședință tehnică înainte de începerea concursului.

raportează din Helsinki, rez. vol. Philip Stremțan

Despre Admin_S 66 de articole
Head_Admin WebCom Responsible

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*