Echipa A.O.R.R. la Milcomp 2023 – Helsinki, Finlanda

Baza militară Santahamina, Finlanda, 25 iunie 2023.
Ziua 2.
O zi încărcată ce a început dis de dimineață. A fost ziua de antrenament oficial pentru toate probele de concurs.
Pe o ploaie măruntă am început sa ne familiarizăm cu particularitățile pistei CISM din baza Santahamina, aceste particularități constând în faptul că toate obstacolele sunt construite la limita superioară a înălțimii regulamentare iar traversele scării progresive sunt metalice și cilindrice, fapt ce le face ușor alunecoase pe timp ploios. În ora alocată cunoașterii echipa a reușit sa parcurgă de mai mai multe obstacolele, cristalizand și strategia de abordare în cazul în care ar fi nevoie sa se ajute la unele elemente mai dificile.
A urmat apoi deplasarea în poligonul de tragere unde s-a început cu pușca de asalt model RK 62 calibrul 7,62. Și aici ne-a așteptat o “surpriza”: reglarea armelor se face individual, fiind permisă și recomandată ajustarea individuala a sistemului se ochire. Pentru aceasta au fost alocate 20 de cartușe, trase în serii de 5-5-10. La final, armele au fost numerotate și inscripționate cu numele fiecărui trăgător, urmând ca în proba oficiala sa fie utilizata aceeași armă. Nu aceeași regula s-a aplicat în cazul probei de tragere cu pistolul, în proba oficială armele revenind fiecăruia în mod aleatoriu. La pistol s-a tras atât focul rapid, cu schimbarea incarcatoarelor cât și focul de precizie. Sperăm că în concurs să păstrăm grupările și punctajele bune reușite astăzi.
A urmat antrenamentul pentru proba de înot cu obstacole, unde ne-a așteptat încă o provocare : a fost primul antrenament realizat în ținută combat. Mult mai dificil dar nu imposibil.
Pentru proba de orientare, gazdele au ales o zona impadurita, cu lac, mlaștini si relief framantat, dar cu elevatii mici de pana la 20 de metri.
Hartile au fost de mai multe tipuri: turistice, militare, satelit, elevatie si MGRS care au presupus navigatie, orientare cu azimut si viza, identificare puncte control.
Echipa si-a atins obiectivele propuse in ciuda distantelor și a ploii.

raportează din Helsinki, rez. vol. Philip Stremțan

Despre Admin_S 66 de articole
Head_Admin WebCom Responsible

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*