Comunicat al președintelui A.O.R.R.

Distinși membri ai Forumului structurilor asociative din Sistemul de Apărare,
Ordine Publică şi Siguranţă Naţională (SAOPSN),
Domnilor președinți,
Camarazi,
Suntem martorii unor atacuri tot mai acerbe și nejustificate în spațiul public, la statutul, onoarea și drepturile rezerviștilor și militarilor în activitate. Cu toţii vedem dincolo de aspectele economice-financiare și ştim că aceste atacuri lovesc și slăbesc chiar siguranța și apărarea națională când avem la graniță un război în desfășurare. Suntem obligați de onoare și jurământ să nu asistăm indiferenți la aceste lucruri. Este de datoria noastră să reasigurăm societatea că suntem speciali nu pentru că avem o pensie așa-zisă specială ci pentru ceea ce am jurat să facem, pentru ceea ce am făcut cât am fost în activitate, și pentru ceea ce încă putem face, ca rezerviști. Trebuie să arătăm că suntem mai mult decât zgomot, pancarte și jalbe în proțap. Trebuie să arătăm că vorbele noastre sunt dublate de fapte. Noi suntem rezerviștii țării care sunt conștienți de datoria pe care o au. Trebuie să dovedim asta și o putem face prin activități simbolice care ne-au fost, ne sunt și ne vor fi, numitorul comun, originea, valorile de bază care ne aseamănă și aproprie chiar dacă facem parte din structuri asociative diferite.
În acest sens, vă propun ca, împreună, sub egida Forumului să organizăm o primă astfel de activitate sub forma unei manifestări publice comemorative pentru evocarea momentului în care fiecare dintre noi am depus legământul sacru față de țară și popor.
Un prim proiect al acestei activități este prezentat în anexă. Bineînțeles că acesta poate fi ajustat/completat pentru a servi cat mai bine scopurilor urmărite, sens în care din partea AORR punctul de contact este chiar inițiatorul acestui proiect, col.(r) Avram IANCU.

Suntem convinși că, prin solemnitate și participare numeroasă (inclusiv prin cooptarea rezerviștilor neasociați), activitatea va avea un impact semnificativ atât la nivel individual al celor prezenți, dar mai ales la nivel colectiv al întregii societăți. Vom transmite tuturor un semnal despre însemnătatea sacră a jurământului pentru noi. Un semnal pentru ca țara să știe că suntem gata să ne îndeplinim partea noastră de contract dacă va fi nevoie. Un semnal că, atunci când trebuie, putem fi uniți și organizați, și mai ales că astfel, putem face ca lucrurile să se întâmple.
Haideți să dăm acest semnal. Mulţi îl așteptă, inclusiv cei care sunt încă în activitate.

Despre Admin_S 66 de articole
Head_Admin WebCom Responsible

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*