Ceremonie de retragere din serviciu a aeronavei Mig21-LanceR – 15 mai 2023

      In data de 15.05.2023 Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” și Grupul 2 Cercetare, Supraveghere prin Radiolocație și Avertizare Timpurie ,,General Pompiliu Ionescu” și-au deschis larg porțile pentru toți iubitorii de aviație din județul Bacău și nu numai. În cadrul acestui eveniment a avut loc retragerea din serviciu a aeronavelor Mig21-LanceR. De precizat ca retragerea din serviciu a acestor aeronave a avut loc în baza Hotărârii numărul 83 din 18.05.2022 a Consiliului Suprem de Apărare a Țării ce aproba Memorandumul privind ,,Scoaterea din serviciu a aeronavelor MiG-21 LanceR și tranziția accelerată la exploatarea aeronavelor F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române.”          

     După o carieră de 61  ani, cel mai longeviv avion de vânătoare din Forțele Aeriene Române, supersonicul MiG-21 LanceR și-a îndeplinit cu succes ultima misiune în zbor   pe data de 15 mai  2023  când ultimele 3 aeronave de la Baza 86 Aeriana Borcea și altele 3 de la Baza 71 Aeriana  Câmpia Turzii  au aterizat pe aerodromul Bazei 95 Aeriană Bacău unde vor intra în procesul de conservare până la noi dispoziții.                                       

      Programul zilei a cuprins o serie de activități specifice cum ar fi trecerea la verticală și aterizarea aeronavelor MiG-21 LanceR, vizitarea muzeului unității și a expoziției cu tehnica și materialele aflate în dotarea Bazei Aeriene precum și ceremonia militară și religioasă.

      La ceremonie au fost prezenți reprezentanți ai autorităților administrației publice locale și centrale dintre care amintim pe domnul Lucian Gabriel Bogdănel prefectul județului Bacău, dar si reprezentanți militari ai eșaloanelor superioare cum ar fi domnul general-locotenent Corneliu Postu director al Statului Major al Apărării, si domnul general de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu comandantul Comandamentului Componentei Aeriene.

    Se cuvine a menționa în mod deosebit că la activitatea desfășurată la Baza 95 Aeriană  ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu,  Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (A.O.R.R.) a fost reprezentata de domnul colonel (r) Marin Alnitei si domnul sublocotenent (rzv)  Marinel Hărătău.                           

  Pe lângă cei enumerați mai sus au fost prezenți și comandanți  ai structurilor Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională din cadrul garnizoanei Bacău si ai societății Aerostar s.a Bacău.

Slt ( rez. vol.) Marinel Hărătău

    

Despre Admin_S 66 de articole
Head_Admin WebCom Responsible

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*