Mesajul Coordonatorului „Grupului de Lucru pentru Securitate și Apărare Cibernetică al Asociației Ofițerilor în Rezervă din România”

AORR este o organizație neguvernamentală activă și responsabilă. Pornind de la scopul și obiectivele sale fundamentale, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, membră a Confederației Interaliate a Ofițerilor în Rezervă CIOR-NATO, a înființat Grupul de Lucru pentru Securitate și Apărare Cibernetică al AORR, cu sediul la Cluj-Napoca, un oraș cu o frumoasă tradiție militară, unde, în prezent, se află Comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Într-o societate care implică utilizarea intensivă a datelor și informațiilor electronice în toate sferele existenței umane, cu un impact socio-economic și de securitate important, securizarea sistemelor IT&C devine o preocupare majoră atât pentru organizații cât și pentru statele membre NATO și UE, care întreprind eforturi și iau măsuri pentru asigurarea securității și funcționării neîntrerupte a infrastructurilor speciale sau critice.

Pe măsură ce inter-conectivitatea crește, iar sectoarele vieții umane se digitalizează, datele stocate pe servere, cloud-uri, echipamente informatice și datele aflate în mișcare (partajate) devin tot mai numeroase, ceea ce necesită luarea unor măsuri pentru asigurarea confidențialității și integrității acestora. La nivelul Forțelor Armate, asigurarea securității și rezilienței infrastructurilor cibernetice militare împotriva riscurilor și amenințărilor provenite din spațiul cibernetic, rămâne un obiectiv fundamental.

Cooperarea militară, cu structuri asociative și profesionale, colaborarea activă între militari și societatea civilă, sunt obiective esențiale pe care AORR și le-a asumat și în direcția cărora a întreprins în permanență acțiuni, iar Grupul de Lucru pentru Securitate și Apărare Cibernetică urmărește să le materializeze și pe componenta IT&C, apărare cibernetică.

Non Sibi Sed Omnibus (Nu pentru sine, ci pentru toți)

Coordonatorul Grupului de Lucru pentru Securitate și Apărare Cibernetică al AORR

Darius-Antoniu Ferenț

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*