Ștafeta Veteranilor Invictus – 2022

În luna octombrie a acestui an se desfășoară Ștafeta Veteranilor Invictus cu o participare consistentă a membrilor A.O.R.R. sub sloganul Invictus, Go Invictus, Semper Invictus și al rezerviștilor voluntari, Vincit qui se vincit, în unitate deplina:

Rezervist voluntar Lazăr Măriuța

Participarea în calitate de rezervist voluntar la Ștafeta Veteranilor Invictus din acest an a reprezentat o onoare deosebită pentru mine.
Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât alergarea pe traseul Iași-Botoșani a avut loc la doar 3 zile de la finalizarea perioadei de instrucție ca rezervist voluntar, iar preluarea ștafetei s-a făcut de la Brigada 15 Mecanizată Iași în cadrul căreia am fost instruiți cu profesionalism și dedicare.
Alergarea a fost destul de solicitantă, însă camaraderia celorlalți participanți, încurajările oamenilor pe care îi întâlneam pe traseu, precum și gândul la sacrificiile făcute de înaintașii noștri pentru o Românie liberă au făcut ca timpul să treacă mai repede și această alergare să îmi lase în inimă doar gânduri de recunoștință și bucurie.

Rezervist voluntar Curca Costan George Costel

Participând la acest eveniment am avut ocazia sa văd o altă latură a sistemului militar, una umană și plină de compasiune.
Inițial am fost reticent când a venit vorba de Invictus, mi-a fost teamă că nu voi face față provocării, însă, colegii mei m-au ajutat să ajung până la final, in ciuda oboselii.
Mă adresez lor cu colegi, chiar dacă sunt rezervist voluntar, ei m-au făcut să mă simt parte din echipă, m-au ajutat să mă integrez și au adus acea stare de spirit care să ne amintească de ce facem asta, in ciuda faptului că traseul Iași-Botosani a fost unul lung, zâmbetele nu s-au stins nici o clipă.
Mă bucur că am decis să devin SGRV și să mă implic in astfel de activități, cred cu tărie că oamenii sunt cei care fac din acest sistem unul care funcționează, care merge mai departe.

Rezervist voluntar Dumitru Ioana-Raluca,

Mă simt foarte onorată că am participat în acest an, pentru prima dată, la evenimentul Ștafeta Veteranilor Invictus, alături de militarii din Batalionul 634 Infanterie ”Mareșal Jozef Pilsudski” Piatra Neamț, cât și colegii de la Inspectoratul Județean de Jandarmerie Piatra Neamț. Chiar dacă am participat în calitate de Soldat Gradat Rezervist Voluntar (S.G.R.V.), colegii m-au susținut și m-au ajutat să fac față acestei noi provocări, de a alerga pe traseul roșu de la Piatra Neamț până la Iași. După o zi de la terminarea stagiului de pregătire, am fost prezentă la primirea Ștafetei Invictus adusă de către colegii din garnizoana Bacău, purtând cu mândrie tricoul Asociației Ofițerilor Rezerviști din România (A.O.R.R.). În ziua următoare am plecat în alergare din garnizoana Piatra Neamț către garnizoana Iași, drumul fiind destul de solicitant și obositor, staționând la câteva monumente ridicate în cinstea eroilor decedați pe câmpul de luptă, aducându-le un omagiu prin depunerea de flori și aprinderea unor lumânări. Gândul că această ștafetă este dedicată colegilor căzuți pe câmpul de luptă m-a întărit și m-a determinat să duc până la final această misiune cu succes. Am fost plăcut surprinsă ca ajungând în fața Palatului Culturii din Iași să ne întâmpine Fanfara Militară alături de Comandantul Brigăzii 15 Mecanizată ”Podu Înalt”. Am trăit o bucurie imensă ascultând și cântând Imnul de Stat al României alături de militarii și persoanele civile aflate la acest eveniment. La finalul ceremoniei de predare-primire a Ștafetei Invictus am avut onoarea de a mă întâlni personal cu doamna Carp Marinela, care mi-a fost îndrumător și susținător pentru bunul mers al A.O.R.R. sucursala Neamț.”


Despre Admin_S 66 de articole
Head_Admin WebCom Responsible

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*