Comunicat

Plevna 2022 octombrie.

         ,,Cine lupta vitejește nepieritor ii rămâne numele”

         La invitația Asociației Cultul Eroilor ,,Regina Maria” filiala Constanta, Asociația Ofițerilor in Rezervă din Romania (AORR)  a participat in perioada 06-08.10.2022 in localitatea Plevna din Republica Bulgaria la un ceremonial religios oficiat cu ocazia împlinirii a 145 ani de  când ostașii romani  s-au jertfit pe câmpurile de lupta de la Grivița, Plevna si Vidin in perioada 1877-1878 sacrificiu in urma căruia Romania si-a câștigat independenta de sub jugul otoman.

       La acest eveniment plin de încărcătură istorica si profundă admirație pentru eroii din  Războiul de Independenta au participat personalități religioase romane dintre care amintim pe Inalt Prea Sfinția sa Teodosie Snagoveanul arhiepiscopul Tomisului însoțit de un sobor de preoți si arhidiaconi care a oficiat ceremonialul religios de veșnică pomenire. Alături de personalitățile enumerate au participat președinți de asociații militare si civile din județul Constanta dar si un grup mai numeros de localnici si turiști.

     Asociația Ofițerilor in Rezerva din Romania (AORR) a fost reprezentata la acest eveniment de domnul sublocotenent ( rezervist voluntar) Marinel Hărătău vicepreședinte AORR filiala Constanta.

            Slt.( rez. Vol) M. Hărătău

Despre Admin_S 66 de articole
Head_Admin WebCom Responsible

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*