15 AUGUST- SARBATOAREA MARINARILOR ROMANI LA CONSTANTA

In perioada 11-15 august Comandamentul Forțelor Navale Romane a organizat la Constanta o serie de activități dedicate zilei Marinei Române. Anul acesta se  împlinesc 120 ani de când 15 august, de sfânta Maria, ziua Marinei Romane este marcata cu fast la țărmul Pontului Euxin. Totul a început in anul 1902 când la bordul crucișătorului ,,Elisabeta” si in prezenta ministrului de război D.A. Sturza a avut loc un Te-Deum urmat de un banchet si o serbare marinărească dedicată invalizilor.

     La această maiestoasă sărbătoare au fost prezente diverse personalități de pe scena politica si militara românească printre care  amintim pe domnul Klaus Werner Iohannis președintele României, pe domnul Nicolae Ciucă prim ministrul României, pe domnul Vasile Dâncu ministrul Apărării dar si pe domnul contraamiral Mihai Panait șeful Statului Major al Forțelor Navale Române și pe domnul contraamiral de flotila Valentin Iacoblev comandantul Flotei Constanța.

     Se cuvine a menționa in mod deosebit că la aceste momente solemne Asociația Ofițerilor in Rezerva din Romania (AORR) a fost reprezentată de domnul colonel in rezerva Vasile Barbu si domnul sublocotenent rezervist voluntar Marinel Hărătău vicepreședintele filialei Constanta.

Reprezentanți  la această importantă sărbătoare a Forțelor Navale Române au fost și din partea altor asociații ale cadrelor militare din structurile de securitate si apărare ale statului roman.

              Slt.(rez.vol)

            Marinel Hărătău

1 comentariu

  1. Inca o data, AORR a dovedit ca este la inaltimea solcitarilor.
    Sincere felicitari din partea Sucursalei AORR DOLJ!
    UN VIITOR FARA NORI PE CERUL PATRIEI SI FARA FURTUNA IN MAREA NEAGRA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*