AORR a participat la a doua Conferință de pregătire a Congresului de Vară al CIOR

AORR a participat la a doua Conferință de pregătire a Congresului de Vară al CIOR

La data de 29.05.2021, reprezentantul Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), col. (r) dr. Crăișor-Constantin IONIȚĂ, a participat la lucrările virtuale ale celei de-a doua Conferințe de pregătire (In-Between-Meetings/V-IBM2) a Congresului de Vară al Confederației Interaliate a Ofițerilor în Rezervă (CIOR) desfășurată în mediul virtual, prin platforma Zoom, ca urmare a măsurilor luate la nivel european de prevenire a infectării cu SARS-Cov 2.

 

Scopul principal al V-IBM2 l-a reprezentat pregătirea lucrărilor Congresului virtual de Vară al CIOR 2021 (V-SC21) și informarea asociațiilor membre despre schimbarea statutului legal al Confederației într-o organizație non-profit stabilită după legea belgiană, la care asociațiile membre trebuie să se reînscrie cât mai rapid posibil. Alte obiective au constat în: prezentarea situației contului bancar al CIOR,solicitarea R. Nord Macedonia de a deveni membru permament al CIOR, raportul financiar pentru anul fiscal 2019/2020 și planul bugetar actual, propuneri de președinții ale CIOR pe viitor și organizarea Congreselor de Vară și IBM, stabilirea activităților pentru aniversarea a 75 de ani de la înființarea CIOR și stabilirea viitorului Platformei NATO privind Forțele de Rezervă (NMRN) de la ACT.

În urma discuțiilor purtate și a situației persistente privind pandemia de coronavirus la nivel european, s-a stabilit ca lucările Congresului de Vară al CIOR de anul acesta să se desfășoare online, în perioada 07 – 08.08.2021, fără taxe de eParticipare. Prima activitate cu participare fizică va fi IBM3, prevăzut a se desfășura la Berlin, în Germania, în perioada 28-31.10.2021.

Pe timpul desfășurării lucrărilor conferinței, reprezentantul AORR a purtat discuții cu VP al Germaniei prezent la activitate, cpt.cdor (r) Sacha Rahn, despre noutăți în privința vizitei președintelului Asociației Federale germane a Ofițerilor în Rezervă (VdRBw) în România pentru a discuta și semna Protocolul de colaborare (Partnership Agreement) între AORR și VdRBw, dar acesta nu a putut preciza nicio dată planificată.