AORR reia sprijinul pentru Școala NATO de la Oberammergau, după un an de întrerupere din cauza măsurilor anti Covid-19

AORR reia sprijinul pentru Școala NATO de la Oberammergau, după un an de întrerupere din cauza măsurilor anti Covid-19

Prin colonelul (r) dr.Crăișor-Constantin IONIȚĂ, AORR, membră a CIOR, a reluat sprijinul acordat Școlii NATO de la Oberammergau, din Germania, după o perioadă de un an de întrerupere din cauze măsurilor anti Covid-19.

Ofițerul a fost invitat să susțină prelegeri și să fie mentor în cadrul Cursului Combined Joint Operations Centre (P3-53-A-21) în perioada 22 – 26.03.2021. Cursul a avut 41 participanți din 17 ţări (15 state membre și 2 partenere) care au studiat, în principal, organizarea NATO pentru conducerea operațiilor, rolul și misiunile diferitelor centre de conducere operații de la nivel strategic (CCOMC-SHAPE), operativ (CJOC-JFCNP și JFCBR, JOC-KFOR HQ) și tactic (AIRCOM-AOC, MARCOM-MOC), precum și unele domenii specifice lucrului în CJOC (recuperarea personalului, softuri IT, stabilirea ţintelor şi aspectele legale). Ultima parte a cursului a fost acoperită de un exercițiu coordonat de col. (r.) dr. Ioniță, sprijint de un expert de la JFCNP, care a fost foarte bine apreciat de cursanți și pe timpul căruia aceștia au fost împărțiți în 6 sindicate (de tip CJOC Nucleu), fiecare având de elaborat anexele unui SOP al CJOC și de rezolvat un incident/eveniment.

Col (r) dr.Crăișor-Constantin IONIȚĂ va participa și la ediția următoare ce va avea loc în luna noiembrie a acestui an, dacă măsurile anti Covid-19 vor înceta.