În data de 19 martie, în organizarea Centrului de Studii Strategice de Apărare și Securitate (CSSAS) din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”(UNAp), a avut loc atelierul de lucru destinat analizării celor mai adecvate forme și metode care să contribuie la adaptarea documentelor de planificare a apărării la provocările de securitate apărute în contextul geostrategic contemporan, atelier de lucru condus de directorul centrului și moderat de domnul colonel conf. univ. dr. Dan-Lucian Petrescu și col. (r) CS III dr. Crăișor-Constantin Ioniță.
La lucrările atelierului de lucru, desfășurate în format on-line datorită restricțiilor sanitare, au participat un număr de 49 de cadre didactice din UNAp, cercetători din CSSAS, precum și experți din Ministerul Afacerilor Externe, Inspectoratul General de Poliție, Statul Major al Apărării, Institutul pentru studii politice de apărare și istorie militară al Ministerul Apărării Naționale și reprezentanți ai statelor majore ale categoriilor de forțe ale armatei.
În baza acordului de parteneriat și cooperare științifică pe care îl are cu Universitatea, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România a fost invitată să participe la acest eveniment științific de mare actualitate teoretică și practică. Am onorat invitația prin reprezentanții noștri, care au adus în atenția participanților la atelier aspecte prioritare de interes pentru AORR, respectiv forțele de rezervă și apărarea teritorială.