AORR a semnat un protocol de colaborare cu Universitatea Națională de Apărare “Carol I”

AORR a semnat un protocol de colaborare cu Universitatea Națională de Apărare "Carol I"
Foto: UNAp/Facebook

La data de 21.12.2020, în Sala Senatului Universității Naționale de Apărare „Carol I”, a fost semnat Protocolul de colaborare între Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (AORR) și Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

AORR a fost reprezentată la acest important eveniment de o delegație condusă de președintele asociației, gl. lt. (r) dr. Virgil Bălăceanu, care a și semnat Protocolul de colaborare. Din delegație au mai făcut parte d-na dr. Alba Iulia Catrinel Popescu, gl. lt. (r) dr. Florian Pința, gl. mr. (r) dr. Dan-Florin Grecu, col. (r) dr. Crăișor-Cosntantin Ioniță, vicepreședinți și col. (r) Ovidiu Călugărescu.

Din partea Universității Naționale de Apărare „Carol I”, Protocolul de colaborare a fost semnat de comandantul (rectorul) acestei prestigioase instituții de învățământ militar superior, gl. bg. Dorin Corneliu Pleșcan. La activitate au mai participat locțiitorul comandantului, prorectorul pentru cercetare și decanii celor două facultăți din organic – Facultatea de comandă și stat major și Facultatea de securitate și apărare.

Evenimentul marchează oficializarea relațiilor pe care AORR le are cu mediul academic, în general, cu cel militar în special, și vine ca o recunoaștere a evenimentelor științifice pe care asociația, în cooperare cu structuri ale Universității Naționale de Apărare le-au organizat în anii interiori.

Pe timpul discuțiilor care au urmat semnării documentului, a reieșit interesul celor două entități pentru a coopera în domeniul cercetării specifice și de a organiza activități științifice menite să promoveze rezultatele cercetării, fiind iterată inclusiv posibilitatea organizării în scurt timp, chiar în primăvara anului 2021, a unui simpozion sau a unei sesiuni de comunicări științifice care să aibă ca principale subiecte forțele de rezervă și apărarea teritorială.