AORR va colabora cu CMZ Bucureşti pentru recrutarea rezerviştilor voluntari

AORR va colabora cu CMZ Bucureşti pentru recrutarea rezerviştilor voluntari

Miercuri, 15 iulie, reprezentanţii Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR) s-au întâlnit cu şeful de stat major al Centrului Militar Zonal Bucureşti, col. Mihai-Liviu VÎLCEA, pentru a pune bazele unei colaborări. În centrul discuţiei s-a aflat programul de recrutare, selecţie şi formare a rezerviştilor voluntari.

AORR are deja în desfăşurare un program de consiliere a candidaţilor rezervişti voluntari, asigurat de un grup de membri rezervişti voluntari. Iniţiativa urmăreşte orientarea candidaţilor şi încurajarea lor pentru a alege această formă de serviciu militar, într-un cadru informal, pe baza sfaturilor primite de la cei care ar putea să le devină colegi. Consilierea se desfăşoară complementar faţă de ghidarea asigurată de birourile de informare-recrutare.

O altă arie de colaborare este comunicarea despre şi cu rezerviştii voluntari. În paralel cu acţiunile specifice de promovare ale CMZ Bucureşti, adresate candidaţilor, AORR a avut o prezenţă constantă în centrele de instruire din ţară, în legătură cu cei care se formează acolo. De asemenea, în colaborare cu Direcţia Informare şi Relaţii Publice din MApN, au fost publicate câteva articole despre experienţele rezerviştilor voluntari. În viitor, reprezentanţi ai AORR şi CMZ Bucureşti şi-ar putea coordona eforturile, în special în relaţia cu candidaţii.

Pentru informarea CMZ Bucureşti, reprezentanţii AORR au prezentat eforturile actuale ale asociaţiei pentru aprobarea proiectului de modificare a legii 270/2015 şi pentru reglementarea relaţiei dintre rezerviştii voluntari şi angajatorii lor din mediul civil, într-o formă echitabilă pentru toate părţile implicate. Aceste demersuri urmăresc creşterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar. Au fost menţionate şi activităţi de instruire la nivel internaţional, la care membrii AORR participă datorită afilierii la Confederaţia Interaliată a Ofiţerilor în Rezervă (CIOR), organizaţie reprezentată permanent în conducerea NATO, care oferă numeroase programe destinate rezerviştilor.

Menţionăm că AORR reuneşte aproximativ un sfert din efectivele totale ale rezerviştilor voluntari din România, din toate zonele ţării, armele şi corpurile de personal.

Foto: MApN

Download