Sucursala AORR Arad a participat la lupta împotriva efectelor pandemiei de COVID-19, susţinând spitalul militar din Timişoara

Sucursala AORR Arad a participat la lupta împotriva efectelor pandemiei de COVID-19, susţinând spitalul militar din Timişoara

În perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, sucursala din Arad a Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR) a organizat donarea a 50 de viziere către Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Victor Popescu” din Timişoara. Vizierele au provenit de la echipa de robotică Delta Force, de la Liceul Naţional de Informatică din Arad.

,,Acest grup minunat de copii, coordonat de doamna profesoară Corina Botoșan, a învățat dar a și lucrat in această perioadă de pandemie, dovadă fiind mulțimea de viziere confecționate. De o parte din ele a beneficiat si personalul medical din spitalul militar Timișoara, viziere pe care le-am predat cadrului care se ocupă înregistrarea, centralizarea si distribuirea echipamentelor donate, doamna lt.col. farmacist Oana Coman”, a spus preşedintele AORR Arad, cpt. cdor. Adrian Cotigă. 

La nivel naţional, AORR a donat peste 3000 de viziere către instituţii din prima linie a luptei cu efectele pandemiei, în special către spitale militare. Transporturi mai mici au ajuns şi la comandamentele Diviziilor 2 şi 4 Infanterie, pentru a fi distribuite militarilor aflaţi în misiune. Acţiunea, desfăşurată de-a lungul ultimelor 3 luni, a fost iniţiată de slt. (rz.v.) Cătălin Florea sub coordonarea preşedintelui AORR, gl. lt.(rz.) dr. Virgil Bălăceanu.

Ne-a surprins plăcut receptivitatea membrilor asociaţiei şi disponibilitatea colaboratorilor faţă de această iniţiativă şi ţin să le mulţumesc tuturor pe această cale. Acţiunea a venit la momentul potrivit şi într-o formă care ne-a permis să ne implicăm, cu o expunere minimă la riscurile tipice pandemiei. Am avut alături producători profesionişti, dar şi echipe de robotică din programul FIRST Tech Challenge, care au demonstrat o capacitate deosebită de coordonare cu colegii noştri din AORR. Astfel de momente demonstrează cât este de important ca militarii în rezervă sau în retragere să rămână activi social, a spus preşedintele AORR, gl. lt.(rz.) dr. Virgil Bălăceanu.

În total, a fost colectată o sumă de circa 3000 de Euro de la membrii AORR, folosită pentru achiziţii la costul de producţie  si pentru sprijinirea furnizorilor cu materie primă. Valoarea totala estimată a vizierelor, la preţul pieţei, este de aproximativ 3 ori mai mare.