Mesajul AORR de Ziua Eroilor

Mesajul AORR de Ziua Eroilor
Foto: OnofreiD / Pixabay

Se împlinește un secol de când, prin Înalt Decret Regal, Sfânta Sărbătoare a Înălțării Domnului nostru a fost desemnată să fie sărbătorită și ca Ziua Eroilor, în semn de pioasă recunoștință pentru eroii care și-au dat viața în Războiul de Reîntregire a Neamului.

Alterată în timp de ideologii străine, această mare sărbătoare națională, religioasă și spirituală, a reînviat în sufletele românilor, o dată cu reîntoarcerea spre democrație, astfel că astăzi îi putem cinsti și comemora pe toți cei care de-a lungul vremii au pus dragostea față de Țară, idealurile naționale și conștiința datoriei împlinite înaintea intereselor personale. Mergând până la jertfa supremă, pe câmpurile de luptă ale războaielor mondiale, în temnițe și închisori, la canal, în mine sau pe șantiere trimiși de autocrația vremii, în poligoane sau pe teatrele de operații contemporane unde interesele naționale contemporane i-au chemat la datorie, acești Eroi, știuți și neștiuți, au făcut ca dragostea de țară să dăinuiască în sufletele românilor și a permis Țării să rămână pe făgașul ei, împotriva tuturor valurilor care au intenționat să tulbure apele românismului.

În fața Voastră dragi înaintași, ne plecăm cu smerenie capul și-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să Vă odihnească în pace, iar Națiunii îi trimitem mesajul și îndemnul de a nu-i uita vreodată pe eroii căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de lupta pentru libertate, dreptate, credință și pentru apărarea țării și întregirea neamului!

Comemorăm această zi într-un moment dificil pentru țară, supusă unei crize sanitare inedite și, de aceea, adăugăm gândurile noatre bune tuturor celor care, într-un fel sau altul, au contribuit la limitarea efectelor pandemiei pe teritoriul național, personal medical, polițiști, pompieri, jandarmi, militari sau simpli cetățeni. Tuturor le transmitem recunoștința și mulțumirile noastre pentru că în vremuri grele au rezistat eroic, la rândul lor, într-o luptă surdă menită să salveze vieți. Exemplul vostru ar fi un bun început pentru eliminarea dihoniei induse în societate de interese partizane meschine și ne exprimăm speranța că, mai devreme sau mai târziu, vom ajunge toți la acea înțelepciune care să ne permită să vedem pădurea, nu copacii și interesul național nu al unor grupuri de interese sau reprezentanților individuali ai acestora.

Prin toate acțiunile sale, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România va continua să militeze pentru solidaritate națională și socială, pentru consolidare și progres național, cu un singur scop: creșterea bunăstării națiunii și a fiecărui cetățean în parte.