
Peste 2400 de viziere livrate de către AORR în ultima lună, în sprijinul structurilor militare implicate în combaterea COVID-19

Un transport de 500 de viziere a ajuns astăzi la personalul medical militar din Bucureşti, în urma unei noi donaţii din partea Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR). Astfel, totalul vizierelor puse la dispoziţie de la începerea acestei acţiuni ajunge la peste 2400, la nivel naţional.
Livrarea de azi a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central si la Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială. În cursul săptămânii trecute, alte 500 de viziere au fost împărţite între spitalele militare din Constanţa şi Timişoara.
La fel ca până acum, sute de viziere sunt donate de echipe de robotică din programul FIRST Tech Challenge. Cu implicarea sucursalelor locale ale AORR, s-au creat legături cu echipe din Ploieşti, Târgovişte şi Arad, simplificând astfel aspectele logistice ale sprijinului pentru zone mai îndepărtate ale ţării. Continuă şi colaborarea cu furnizori care fie donează viziere, fie le vând la un preţ semnificativ sub nivelul pieţei, înţelegând provocarea cu care ne confruntăm.
Dincolo activitatea noastră esenţială – susţinerea drepturilor ofiţerilor în rezervă şi ale rezerviştilor voluntari – demonstrăm cu această ocazie că putem acţiona şi în sprijinul colegilor activi. Chiar înainte de debutul epidemiei, AORR era implicată într-unul dintre proiectele importante ale armate române – Analiza Strategică a Apărării – o altă formă de sprijin pe care ne-am asumat-o cu entuziasm. Am făcut o schimbare rapidă de macaz, adaptându-ne la context şi punând în valoare resursele de care dispunem, a spus preşedintele AORR, gl. lt. (rtr.) dr. Virgil Bălăceanu.

Tot în această perioadă, AORR a contribuit la echiparea cu viziere a comandamentelor Diviziei 2 Infanterie „Getica” şi Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Col. (rz.) Mihai Goia, direct implicat în realizarea donaţiei către D.2I. “Getica”, a consemnat:
AORR, valorificând experiența militară a membrilor săi, ofițeri care cunosc modul de reacție într-o situație de criză, și care sunt alături de structurile implicate în lupta contra noului coronavirus, poate cotribui prin distribuirea de ajutoare, către cei care au cea mai mare nevoie de ele. Este încă o mărturie că militarii în rezervă, din structurile asociative ale Instituției Armata, sunt alături de colegii lor, militarii activi, ducând mai departe tradiția și rostul de instituție fundamentală a statului român.
Distribuie:
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)