AcţiuniComunicate

AORR continuă să sprijine spitalul militar din Bucureşti şi pregăteşte o livrare de viziere la Suceava

AORR continuă să sprijine spitalul militar din Bucureşti şi pregăteşte o livrare de viziere la Suceava
Piese pentru viziere, în timpul imprimării 3D. Foto: slt. (rz.v.) Cătălin Florea / AORR

Săptămâna trecută Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR) a donat 460 de viziere către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) din Bucureşti şi spitalul ROL2. Acestea se adaugă unui ajutor de 120 de viziere acordat în săptămâna precedentă. Peste 40 de membri ai asociaţiei au donat până acum o sumă de peste 10.000 de lei în acest scop.

Vizierele sunt achiziționate prin efortul membrilor AORR și cu un sprijin consistent din partea unor echipe de robotică formate din elevi de la licee din Bucureşti, Ploieşti şi Deva, participante la programul FIRST Tech Challenge (FTC). Aceste echipe au capacitatea de a produce viziere prin imprimare 3D, pe care le donează fie direct către cei care au nevoie de ajutor, fie către AORR, pentru a fi distribuite mai departe.

O parte din prima donaţie către SUUMC. Foto: col. (rz.) Ioan Cerchează / AORR

Este o colaborare apărută în mod spontan, care aduce impreună trei generaţii în lupta cu COVID-19: militari care şi-au încheiat perioada activă, rezervişti voluntari şi elevi de liceu. Suntem într-o perioadă de frământări, dar şi de confirmări legate de potenţialul nostru – iar contactul cu FTC este o astfel de confirmare, a spus preşedintele AORR, gl. lt. (rtr.) dr. Virgil Bălăceanu.

Din discuţiile cu conducerea spitalului militar a reieşit că va fi nevoie de sprijin şi în următoarea perioadă, de aceea AORR îşi propune livrarea altor 500 de viziere în săptămâna care urmează. Datorită acumulării de donaţii în bani şi în materiale, acțiune care va continua și în săptămânile viitoare, va fi posibilă şi realizarea unui stoc de viziere destinate structurilor militare din Suceava.

Ne bucurăm că putem ajuta, rămânând aproape de camarazii activi şi, în acelaşi timp, cu o expunere minimă la riscurile COVID-19 pentru membrii AORR. Nu e puţin lucru să livrezi sute de viziere în fiecare săptămână, iar dacă putem face asta acum e doar datorită mobilizării care s-a petrecut în întreaga societate, a spus secretarul general al AORR, gl. bg. (rz.) Iulică Burticioiu.

Download