AORR se mobilizează pentru echiparea celor care luptă împotriva efectelor COVID-19

AORR se mobilizează pentru echiparea celor care luptă împotriva efectelor COVID-19
Foto: Printorama

Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR) ajută la echiparea personalului MApN şi MAI direct expus riscurilor COVID-19, prin donaţii de viziere. În prima săptămână a acestei iniţiative, AORR a donat 190 de viziere către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central şi către un detaşament de jandarmi, colectând peste 5000 de lei din contribuţiile membrilor. Pentru săptămâna următoare este planificată livrarea a peste 500 de viziere.

AORR valorifică astfel experienţa militară a membrilor săi, ofiţeri care cunosc modul de reacţie într-o situaţie de criză, sunt conectaţi la structurile implicate în lupta contra noului coronavirus şi pot distribui ajutoare către cei care au cea mai mare nevoie de ele. De asemenea, această abordare permite acordarea unui ajutor important cu o expunere minimă din partea membrilor, aspect important în actuala situaţie de risc. Colectarea donaţiilor precum şi procesul de comandare şi coordonare a livrărilor se fac exclusiv online.

Proiectul a demarat prin colaborarea cu Printorama, producător de viziere imprimate 3D în serie mică şi care deja era implicat în acţiuni similare pentru susţinerea sistemului sanitar. Ulterior au fost identificaţi şi alţi colaboratori, pentru creşterea livrărilor în acord cu nevoile înregistrate din partea colegilor activi. În paralel, AORR monitorizează calitatea vizierelor livrate şi ţine legătura cu fiecare furnizor pentru eventuale îmbunătăţiri.

Dincolo de această iniţiativă, conducerea asociaţiei este în legătură cu structuri din MApN şi SMAp, pregătită pentru implicarea directă în unele acţiuni, dacă va fi necesar. Rezerviştii voluntari din AORR sunt încurajaţi să se înregistreze ca voluntari la birourile de informare-recrutare din zonele de rezidenţă.

În următoarea perioada, pe măsură ce se apropie vârful îmbolnăvirilor, AORR îşi va intensifica activitatea. Suntem alături de personalul activ, cu convingerea că în astfel de momente contează implicarea fiecăruia. Le urăm sărbători cu bine colegilor noştri şi membrilor AORR, alături de familie sau la serviciu, cu recunoştinţă şi cu convingerea că măsurile de distanţare socială vor duce, în cele din urmă, la creşterea coeziunii noastre.