Membrii delegației române au prezentat propuneri concrete în cadrul subiectelor abordate și au primit propunerea Comitetului YRO de a organiza un curs YROS anul viitor sau în 2022 în România. S-a transmis reprezentanților asociațiilor participante un chestionar privind folosirea Forțelor de Rezervă în cadrul NATO, chestionar care trebuie completat până la 31.03.2020.
Pe timpul congresului, delegația română a avut mai multe întâlniri bilaterale cu membrii asociațiilor participante și subliniem în primul rând întâlnirea cu delegația germană condusă de domnul lt.col. (r) Marc Lemmermann, vice-președintele pentru relații internaționale al Asociației Federale a Ofițerilor în Rezervă (VdRBw), prilej cu care s-a propus și discutat despre posibilitatea încheierii unui Protocol de colaborare între cele două asociații pe linia pregătirii Forțelor de Rezervă. Ofițerul german a primit cu entuziasm propunerea noastră urmând să o supună aprobării Consiliului executiv al asociației sale, astfel încât protocolul să fie discutat și semnat cu prilejul Summit-ului de Vară al CIOR.
Totodată, anunțul făcut de reprezenanții AORR privind semnarea, în luna ianuarie 2020, a unui Protocol de colaborare cu Uniunea Națională a Veteranilor din Războiul de Independență din Republica Moldova (UNVRIRM) a fost primit cu mare interes atât de membrii Consiliului, cât și de Comitetul de Outreach (informare / mobilizare), care a solicitat datele de contact ale structurilor de conducere ale asociației moldovene pentru a demara procedura de accedere, în calitate de membru „observator”, la CIOR. AORR și-a asumat responsabilitatea să susțină acest proces atât prin facilitarea legăturii CIOR cu UNVRIRM, cât și prin asistența directă acordată fraților moldoveni, atunci când aceștia o solicită.