“Aveţi nevoie de noi, aşa cum şi noi avem nevoie de dumneavoastră” – mesajul rezerviştilor voluntari din AORR la conferinţa SECDEF19

"Aveţi nevoie de noi, aşa cum şi noi avem nevoie de dumneavoastră" - mesajul rezerviştilor voluntari din AORR la conferinţa SECDEF19
IMG_2815

La câţiva ani de la apariţia rezerviştilor voluntari – o nouă categorie de personal destinată să ajute la împrospătarea forţelor din rezerva armatei – nu există încă o perspectivă clară asupra viitorului lor, dar nici nu s-a pierdut speranţa că vor putea îndeplini un rol important în apărarea ţării. Oricum ar fi, pentru a evolua rezerviştii voluntari trebuie să stabilească o relaţie de sprijin reciproc cu militarii activi. 

Aşa se poate rezuma discursul rostit de sg. (rz.v.) Horia Scarlat, membru al Asociaţei Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR), în deschiderea Conferinţei Internaţionale a Experţilor, care a avut loc săptămâna trecută la Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”.

“Noi rezerviștii voluntari suntem cei care, la fel ca mulți dintre dumneavoastră, am învățat din armată că atunci când crezi că nu mai poți, descoperi că poți mai mult, iar dacă știi ce vrei este imposibil să nu găsești ceea ce cauți. Printre oameni ca dumneavoastră, care ne-au instruit și ne-au format ca militari, am redescoperit ce înseamnă respectul și loialitatea, ce înseamnă echipa, încrederea și curajul, ca într-un final să redescoperim încă odata că suntem suma acțiunilor noastre care într-o mare măsură depind de modul în care ne utilizăm cele mai bune deprinderi pe care le avem, iar toate acestea sunt parte din tot ce avem noi de oferit armatei române”, a spus domnul sg. (rz.v.) Horia Scarlat.

Reprezentantul rezerviştilor voluntari din AORR s-a referit şi la colaborarea cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Statul Major al Apărării, demarată în acest an. Printre alte subiecte, discuţiile se concentrează pe amendarea Legii 270/2015 şi pe dezvoltarea unei legislaţii adecvate pentru colaborarea cu angajatorii din mediul civil.

La finalul discursului, domnul Horia Scarlat a transmis un mesaj sincer către militarii prezenţi şi, prin extensie, către Forţele Armate Române: 

Dragi militari ai armatei române, vă respectăm, cunoaștem cât de bine sunteți pregătiți, știm cât de importanți sunteți pentru țara noastră, pentru siguranța ei și nu numai, dar vrem si noi! Vrem și noi să fim acel umăr de ajutor despre care trebuie să știți că vă este aproape de fiecare dată când aproapele va fi necesar. Pentru asta, avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră.

Discursul integral este disponibil mai jos.