Prima zi a Conferinţei Internaţionale a Experţilor SECDEF 19

Prima zi a Conferinţei Internaţionale a Experţilor SECDEF 19

Deschiderea Conferinţei Internaţionale a Experţilor SECDEF 2019, care are ca temă dezvoltarea cooperării regionale europene şi euroatlantice în domeniul industriei de securitate şi apărare pentru menţinerea şi dezvoltarea capabilităţilor de apărare prioritare a avut loc în Aula Magna a Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I”, joi, 7 noiembrie 2019, începând cu ora 09.00.

Conferinţa Internaţională a Experţilor “Dezvoltarea cooperării regionale-europene și euro-atlantice  pe linia industriilor de securitate și apărare pentru menținerea și dezvoltarea capabilităților de apărare prioritare. Folosirea programelor de cooperare militară extinsă pentru întărirea securității și apărării în Europa” organizată de Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România şi Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” în parteneriat cu Institutul Central European de Cercetare şi Analiză Strategică Polonia, Asociaţia Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară şi Colegiul de Afaceri şi Antreprenoriat din Ostrowiec, Polonia se desfăşoară în perioada 7 – 8 noiembrie 2019, la Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”.

La conferinţă participă reprezentanţi ai principalelor instituţii ale statului, academicieni, cadre didactice universitare, experţi din domeniul securităţii, cercetării şi producţiei de armament din România şi din ţări precum Polonia, Franţa, Georgia, cadre militare active, în rezervă şi în retragere.

Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România este singura asociaţie profesională care reprezintă ofiţerii în rezervă şi în retragere în relaţie cu Confederaţia Internaţională a Ofiţerilor în Rezervă din NATO (CIOR) .

Un obiectiv important al activităţii AORR îl reprezintă constituirea unor forţe de rezervă care să sprijine şi să suplimenteze forţele active în situaţia unei crize care ar periclita securitatea şi apărarea naţională. În acest sens, AORR acţionează pentru revitalizarea Industriei Naţionale care să fie capabilă să producă sisteme de armament moderne, comune şi compatibile cu armatele statelor NATO.

Pentru detalii suplimentare, accesaţi site-ul conferinţei: https://www.mta.ro/international/secdef-ro/

Comunicat de presă preluat de pe site-ul Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I”