Prima ediţie a Cupei “Ziua Armatei” Adjud

Prima ediţie a Cupei "Ziua Armatei" Adjud

Prima ediţie a concursului de şah Cupa “Ziua Armatei” Adjud s-a încheiat cu succes duminică, 20 octombrie. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Club Sportiv de Şah „PALODA” Adjud, sub egida Federaţiei Române de Şah, cu susţinerea Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR), a Primăriei Adjud, a Direcției Județene pentru Tineret şi Sport, precum și a cluburilor C.S.M. Focșani 2007 și C.S. Olimp Focșani.    De asemenea, un important sprijin în susținerea acestui concurs de șah l-au avut  Casa de Cultură ”Tudor Vornicu” Adjud și Colegiul Național ”Emil Botta” Adjud prin punerea la dispoziție a spațiilor necesare desfășurării acestuia.

La competiţie au participat peste 70 de jucători clasificați și neclasificați,  care au concurat în două turnee desfăşurate în paralel,  astfel:

  • Turneu A – seniori și juniori legitimați, cu rating FIDE < 2200; sistem de joc șah rapid, open elvețian 7 runde,  omologat F.R.Șah și FIDE.
  • Turneu B –  juniori legitimați și nelegitimați U14; sistem de joc șah clasic, open elvețian 7 runde.

Concursul de șah a fost unul foarte disputat și echilibrat, dar și presărat cu plăcute surprize, având participanți din partea următoarelor cluburi: Clubul Sportiv de Șah  Paloda Adjud, CSM Focșani 2007, ACS ”GAMBIT” Huși,   C.S. Olimp Focșani, CM de Șah Speranța Focșani, ACS Regional de Șah ”Nord-Est” Bacău, CSM Pașcani, SCM Gloria Buzău, Clubul de Șah Bicazul Bicaz , CS Universitar Ploiești.

De asemenea au mai fost participanți nelegitimați la  turneul B din Adjud, Bacău, Focșani, Vaslui, Huși.

Premiile au fost numeroase și au constat în cupe, medalii, diplome (pentru toți participanții) și bani. Pentru participanții juniori a fost pregătită și o surpriză….dulce, din partea Supermarket PROFI Adjud.

Arbitrajul a fost asigurat de către: Mihai Strîmbu – arbitru categoria I, Sandu Gurguiatu și Anton Soare. Directorul de concurs a fost Balla Viorel.