Concurs de şah organizat la Adjud cu ocazia Zilei Armatei, cu implicarea organizaţiei locale a Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România

Concurs de şah organizat la Adjud cu ocazia Zilei Armatei, cu implicarea organizaţiei locale a Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România

Pe 20 octombrie 2019 va avea loc competiţia de şah rapid Cupa “Ziua Armatei” Adjud, la care pot participa jucători de niveluri variate, de la juniori nelegimitaţi până la seniori. Evenimentul este organizat de Asociaţia Club Sportiv de Şah “PALODA” Adjud, sub egida Federaţiei Române de Şah, cu susţinerea Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR), a Primăriei Adjud, a Direcției Județene pentru Tineret şi Sport, precum și a cluburilor C.S.M. Focșani 2007 și C.S. Olimp Focșani și a altor parteneri locali : .

Competiţia, aflată la prima ediţie, va avea loc la Casa de Cultură “Tudor Vornicu” şi la Colegiul Naţional “Emil Botta” din Adjud. Sistemul de desfăşurare va fi open elveţian în 7 runde, structurat în două turnee: unul pentru seniori şi jucători legitimaţi, al doilea dedicat amatorilor de şah aflaţi la început  de drum, cu vârste sub 14 ani, legitimaţi sau nelegitimaţi. Se acordă premii în bani pentru cei mai buni jucători şi diplome de participare pentru toţi participanţii.

”Șahul este un joc util și onest, indispensabil în educarea celot tineri. Șahul este totul : artă, știință și sport”, spunea fostul mare campion mondial la șah Anatoly Karpov, iar celebrul Bobby Fisher ” Șahul este viață”.  Asociaţia Club Sportiv de Şah “PALODA” Adjud , un club înființat la începutul acestui an prin președintele acesteia col.(r) Balla Viorel s-a implicat în popularizarea șahului și dezvoltarea practicării acestuia de către cât mai mulți copii în zonă. Fiind un pasionat al șahului încă de la o vârstă fragedă, Balla Viorel a declarat: ”Vreau să le ofer copiilor pasionați de șah ceea ce mi-a lipsit mie când eram de vârsta lor: un cadru organizat în care să se antreneze și în care să concureze. Prin practicarea șahului educația copiilor are numai de câștigat. Gens una sumus = suntem o familie. Este atât de adevărat.”

Trebuie amintit faptul că în Adjud se desfășoară în fiecare an în luna mai un turneu de tradiție, care a ajuns la a VII-a ediție: concursul de șah clasic  ”Cupa Pionul Adjud” cu participanți din întreaga țară și din republica Moldova. Iar în urmă cu o săptămână s-a desfășurat un alt turneu de șah rapid ”Cupa Micul Pion Adjud” cu participare națională. Nădăjduim ca și această competiție  de şah rapid Cupa “Ziua Armatei”  să devină o tradiție la Adjud.

Domnul Balla Viorel este și vicepreședintele  Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România, filiala Vrancea.

Pentru mai multe informaţii şi înscrieri pot fi contactaţi domnii Strîmbu Mihai (0754911627, mail: mihaistrimbu@yahoo.com) si Viorel Balla (0727391639, ballaviorel@yahoo.com).