Ședința principală de pregătire a Conferinței Internațională a Experților SECDEF 19

Ședința principală de pregătire a Conferinței Internațională a Experților SECDEF 19

La data de 04.10.2019, s-a desfășurat, la sediul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” (ATM), ședința principală de pregătire a Conferinței Internaționale a Experților SECDEF 19, ce se va desfășura în perioada 07-09.11.2019, în cadrul ATM. La ședință au participat reprezentanți ai Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR) – gl.lt. (r) dr. Virgil Bălăceanu, gl.bg. (r) dr. Mihail Țăpârlea, gl. bg. (r) dr. Iulică Burticioiu, col. (r) dr. CrăișorConstantin Ioniță, dl. Marian-Dorel Olteanu -, al PATROMIL – dl. Bogdan Hera – și ai Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” – cpt.cdor conf.univ.dr.ing. Cristian-Emil Moldoveanu și mr. Raluca Dima.

Ședința a avut ca scop definitivarea principalelor activități ce se vor desfășura pentru pregătirea și pe timpul lucrărilor conferinței, precum și agrearea documentelor de detaliere și a programului activității științifice.

A debutat cu prezentarea stadiului în care se află pregătirea conferinței, punându-se un accent deosebit pe: lista cu participanții înscriși până la 30.09.2019; legătura cu PoC al Departamentului pentru Armamente, dl. lt.col. Radu Bălan pentru desfășurarea, concomitent și în cadrul conferinței, a reuniunii Comitetului Tehnic Mixt RomânoPolonez; detalii privind finanțarea cazării și mesei de dimineață; cina festivă la CMN (meniul ar costa în jur de 70 lei/persoană și va fi finanțat de PATROMIL); realizării mapei de participare; și aspectele privind organizarea expoziției de tehnică militară.

S-a definitivat programul conferinței, prin adăugarea unei pauze și a unei poze de grup în prima parte a primei zile (07.11), precum și a unui briefing administrativ. Întrucât nu există suficienți lectori-invitați care să susțină toate cele patru secțiuni ale conferinței, s-a luat decizia unirii secțiunilor 3 și 4 într-una singură, coordonată de ATM.

Pe timpul desfășurării ședinței, s-a luat legătura cu reprezentantul S.C. ROM ARMYCATHERING S.A. și s-a stabilit modalitatea de servire a mesei de prânz în incinta ATM, precum și costul acesteia – 20 lei/persoană, care va fi susținut de participanți.

S-au stabilit următoarele responsabilități:

  • gl.bg. (r) dr. Mihail Țăpârlea – legătura cu comandantul Cercului Militar Național pentru cina oficială și definitivarea modelului pentru mapa de participare (15.10);
  • gl.bg. (r) Iulică Burticioiu – legătura cu administratorul Complexului Militar Haiducului pentru cazarea străinilor și masa de dimineața;
  • col. (r) Dan GOGESCU va prelua de la col. (r) dr. Crăișor-Constantin Ioniță responsabilitățile acestuia de secretar al Comitetului organizatoric al SECDEF 19, începând cu data de 03.11.2019;
  • cpt.cdor conf.univ.dr.ing.Cristian Moldoveanu este responsabil cu organizarea expoziției de tehnică;
  • col. (r) dr. Crăișor-Constantin Ioniță va lua transmite, până la 08.10.2019, detaliile organizatorice (Conference Announcement) și programul conferinței (Conference Programme) la toți participanții și va întocmi lista cu participanții străini (15.10) și români (30.10) la activitate.

AORR urmează să stabilească un reprezentant (PoC) care să se ocupe de participanții străini la activitate.

Ședința finală de pregătire a conferinței se va desfășura la 18.10.2019, tot la sediul ATM, la orele 12.00. Până la acea dată, va trebui definitivată lista cu datele participanților români și străini la conferință, modelul mapei de participare, precum și detaliile privind organizarea expoziției de tehnică militară.